• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Okullar Geleceğimize Hayat Veriyor

Okullar Geleceğimize Hayat Veriyor
Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile oluşturulan ??Pendik?te Okullar Hayat Veriyor?? Geri Dönüşüm Proje çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmetoplantısı Pendik Gülistan Sofrası Salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Şeker, Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yıldırım Demirci ve Necip Doğan, Yıldırım Beyazıt Orta ve İlkokulu Müdürü Nuri Erdim, Eğitim Bir Sen Pendik Temsilcisi Metin Aktaş, Pendik teki bazı Kurum Yöneticileri ile Yıldırım Beyazıt Orta ve İlkokulu Öğretmenleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş yaptı. Dernekbaş; ‘’Bugün burada hayırlı ve güzel bir işin ilk adımını atmış oluyoruz. Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile oluşturulan ‘Geri Dönüşüm Proje’si; Geleceğimiz olan nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacı taşımaktadır. Bu Proje Yıldırım Beyazıt Orta ve İlkokulunda gerçekleştirilmektedir’’ dedi.

Dernekbaş konuşmasının son bölümünde; ‘’Bizlere emanet edilen çocuklarımız yüksek çevre bilinciyle yetiştirilirse, onlarda sonra gelenlere temiz çevre bırakırlar. Pendik Belediyesi bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Bunun ilk adımını burada başlatıp, başarılı olursa tüm okullara ve Ülke geneline yaygınlaştırılacaktır’’ dedi.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ‘’Belediye Kadrosu işini biliyor. Temiz ve rutin çalışıyor’’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’İnsan faktörünün olduğu yerde insanlarda çevre bilinci gelişmemişse, çevre temizliği zorlaşır’’ dedi.

Şahin konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Çevreyi kirleten bu şehrin sakinleri. Temiz çevrede yaşamak istemiyorlar mı? Temel mesele bilinç meselesidir. Temizlenebilir bir kentin birinci şartı rastgele park işi terk edilmelidir. Haftada iki kez tüm sokakları 24 saat temizlik yapan ekibimiz var. Fakat park olayı bu işi zorlaştırıyor.’’ Dedi.

Şahin konuşmasının son bölümünde; ‘’Geri dönüşümde ana perspektif, teknoloji artıkça konfor artıyor. Konfor istiyorsak bunun bir bedeli var. Yer altı suları ve kaynaklarının kirliliği bugün teknoloji sayesinde ölçebiliyoruz. Konfor olmalı ama konforun oluşturacağı riskleri de göze almak gerekiyor. Eğer biz bir dönüşüm yapacaksak bunun içinde eğitimciler varsa, biz muvaffak oluruz. 30 Bin Konuta okullar aracılığıyla ulaşmak kolaylaşacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Camiasından destek bekliyorum. Bunun testini yaptık, olabiliyor. Okullardaki toplama noktasında toplanabiliyor. Öğretmenlerimiz, okul yönetimlerimiz ve öğrencilerimiz bu işe sahip çıkarlarsa başarılı olacağımıza inanıyorum. Yıldırım Beyazıt İlkokulu ve Ortaokulu bu şerefe nail olacaktır. Emeği geçen arkadaşlarıma, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum’’ dedi.

Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş da’’Biz Belediyemizle bu tür projelere destek veriyoruz. Eğitimciler olarak sizlerin, Veli ve Öğrencilerin katkısı önemlidir. Böyle hayırlı bir hizmeti başlatan Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim’’ dedi.

Slayt gösterisi ile Proje çalışmasının uygulama şekilleri anlatıldıktan sonra program sona erdi.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113