• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ

MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
Muhtarların yeni başkanı Harun Yıldırım Kurna Köyü Muhtarı Harun Yıldırım ve Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı İsmail Haşhaş’ın yarıştığı Pendik Muhtarlar dernek başkanlığı seçimini Kurna Köyü Muhtarı Harun Yıldırım kazandı.

Pendik Muhtarlar Derneği olağan genel kurulu toplantısını geçtiğimiz 19 temmuz perşembe günü Kaynarca’daki Türk Metal sendikasi Lokalinde gerçekleştirdi. Kongrede Kurna Köyü Harun Yıldırım, muhtarların yeni başkanı seçildi.

Muhtarların ekseriyetle katıldığı kongreye iki liste halinde gidildi. Kurna Köyü Muhtarı Harun Yıldırım ve Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı İsmail Haşhaş’ın yarıştığı dernek başkanlığı seçimini Kurna Köyü Muhtarı Harun Yıldırım’ın listesi kazandı.

Seçim öncesi tüm muhtarların ortak arzusu tek liste halinde seçim yapılması yönünde olsa da her iki adayda geri adım atmadı. 31 muhtarın oy kullandığı seçimde 18 oy alan Kurna Köyü Muhtarı Harun Yıldırım, Pendik’li muhtarların yeni başkanı olurken diğer aday İsmail Haşhaş’ın listesi 13 oyda kaldı.

Örnek bir arkadaşlık ve dayanışma sergileyen Pendik’li Muhtarların seçimi adeta bir bayram havasında geçti. Seçim sonrası birbirlerini tebrik eden mahalle ve köy muhtarları, “Bizlerin ayrı gayrısı yoktur hepimiz bir ve beraberiz. Kimse bizden seviyesiz bir davranış beklemesin.” mesajının ardından toplu halde objektiflerin karşısına geçtiler. Harun Yıldırım’ın Listesi Asil Üyeler: Harun Yıldırım, Birol Okay, Beyhan Kazar, Azem Yılmaz ve İzzet Tozan

Yönetim Kurulu Yedek. Mehmet Uzun, Yılmaz Yaman, Aydın Yaz, İlhan Ara ve Turgut Şimşek. Denetleme Kurulu Asil. Davut Genç, Sadettin Karcı ve Bekir Yılmaz. Denetleme Kurulu Yedek. Halil Albayrak, Şemsettin Dağcan ve Hüseyih Ekşi.

İsmail Haşhaş’ın Listesi ise şu isimlerden oluştu. Yönetim Kurulu Asil. İsmail Haşhaş, Tuncer Yeni, Ali İhsan Hünük, Bekir Yılmaz ve Cemal Yılmaz. Yönetim Kurulu Yedek. İlhan Ara, Abit Sünbül, Hikmet Sezer,  Hüseyin Ekşi ve  Harun Uygun. Denetleme Kurulu Asil. Şemsettin Dağcan, Beyhan Kazar ve İsa Çetiner. Denetleme  Kurulu Yedek. Mehmet Uzun, Sabri Altun ve Turgut Şimşek

HADİ HAYIRLISI Divan Başkanlığını Batı Mahalle Muhtarı İbrahim Coşkun, divan başkan yardımcılıklarını Esenyalı Mahalle Muhtarı Sadettin Karcı ve Orhangazi Mahalle Muhtarı Mehmet Uzun’un yaptığı seçimde Kurna Köyü Muhtarı Harun Yıldırım, hayırlı olsun temennisiyle oyunu kullandı.

Pendik’li muhtarların seçim sonrası sergiledikleri birlik ve beraberlik görüntüsü dikkate değer.

Güzelyalı Mahalle Muhtarı Farık Savaş ve Kaynarca Mahalle Muhtarı Birol Okay, destekledikleri Harun Yıldırım’a oy verirken listenin kazanacağından emin bir görüntü sergiledikler.

Kurtdoğmuş Köyü Muhtarı Salih Öztürk, muhtarların başkanını seçmek için gittiği sandık başında o bilinen klasık 8 köşe kasketiyle meslektaşlarının ilgi odağı oldu.

Divan Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Orhangazi Mahalle Muhtarı Mehmet Uzun, seçime tek liste halinde gidilmesi için yoğun çaba sarf etti ancak başarılı olamadı.

Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı İsmail Haşhaş, girdiği yarışta 31 muhtarın 13’nün oyunu alarak beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi.

Göçbeyli Köyü Muhtarı Ali İhsan Hünük, muhtarlar derneğinin seçimine katılarak, hayırlı olması dileğiyle oyunu kullandı.

Güleryüzlü ve ılımlı tavırlarıyla sempati toplayan Dumlupınar Mahalle Muhtarı Yılmaz Yaman, bu seçimde de geleneği bozmadı.

Yenişehir Mahalle Muhtarı Beyhan Kazar, oy kullanırken her iki arkadaşına da başarılar diledi.

Fatih Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt, yoğun işlerine rağmen meslektaşlarını yalnız bırakmayarak oyunu kullandı.

Şık ve güzel giyimiyle dikkat çeken Harmandere Mahalle Muhtarı Turgut Şimşek, bu seferki toplantıdaya spor  takılmayı tercih etmişti.

Güllübağlar Mahelle Muhtarı Hikmet Sezer, yapılan seçimin tüm muhtar arkadaşlarımıza hayırlı olsun dedi.

Şeyhli Mahalle Muhtarı Şemsettin Dağcan, kazanamayan listede yer aldı. Dağcan, kazanan başkanı ve ekibini tebrik etti.

Ballıca Köyü Muhtarı Davut Genç, bir kenara çekildi ve seçim konuşmalarını adeta dışardan izlemeyi tercih etti.

Seçimde aday olmayacağını önceden açıklayarak arkadaşlarını önünü açan eski başkan Sabri Özcan, büyük bir yükü sırtından atmanın rahatlığı içinde görünüyor.

Ahmetyesevi Muhtarı Mustafa Coşkun, okuduğu Hadis ve Ayetlerle muhtar arkadaşlarını sukünete davet etti.

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Selami Yılmaz, önümüzdeki dönem muhtarlığa aday olmayacağını açıkladı.

Fevziçakmak mahalle Muhtarı Nurettin Küçükosman, tecrübesinden olsa gerek seçim tartışmalarına hiç girmedi.

Velibaba Mahalle Muhtarı Şükrü Aydemir’in toplantı boyunca hayli sıkıntılı olduğu gözlendi. Zaman zaman salona yansıyan agresif tavırları dikkat çekti.

Sülüntepe Mahalle Muhtarı Tuncer Yeni, İsmail Haşhaş’ın listesi için verdiği mücadeleyi kazanamasa da moralini bozmadı.

Sanayi Mahalle Muhtarı Sabri Altun, hayılı olsun temennisiyle oyunu kullanırken, yeni yönetim kurulunun hayırlı çalışmalar yapmasını diledi.

Sapanbağları Mahalle Muhtarı Cemayil Yılmaz, muhtarlar arasında sakin ve sessiz tavırlarıyla dikkat çeken isim oldu.

Kurtköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Ekşi, toplantı boyunca esprili tavırlarıyla dikkat çekerken Harmandere muhtarına sık sık takıldı.

 





































  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113