• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Metro Türkiye'den Önemli Yumurta Hamlesi: Tüm Yumurtalar..

Metro Türkiye'den Önemli Yumurta Hamlesi: Tüm Yumurtalar..
Müşterilerine sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, doğaya ve hayvan haklarına saygılı bir şekilde sunmayı kendine ilke edinen Metro Türkiye, hayvan refahı yaklaşımı doğrultusunda standartların ötesinde uygulamalar geliştirmeye devam ediyor.

Metro Chef markalı kafessiz tavuk yumurtası ürünlerini ilk kez 2019 yılında raflarında satışa sunan Metro Türkiye, kafessiz sisteme geçiş için yeni hedeflerini de “Dünya Yumurta Günü” kapsamında paylaştı. Buna göre şirket, 2023 yılı sonuna kadar Metro Chef markalı yumurtalarının, 2025 yılı itibarıyla da raflarındaki tüm yumurtaların %100 kafessiz olmasını taahhüt ediyor. Metro Türkiye, ülkemizde bu taahhütte bulunan ilk ve tek perakende şirketi olmasıyla da öne çıkıyor. 

30 yılı aşkın bir süredir sürdürülebilirlik odağında çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, doğaya ve hayvan haklarına karşı saygılı duruşuyla standartların ötesinde uygulamalar geliştirmeye devam ederek sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları müşterilerine sunuyor. Bu kapsamda tüm hayvanlar için refah kriterlerine önem veren Metro Türkiye, yumurtanın besleyici değerine dikkat çekmek ve insan beslenmesindeki öneminin vurgulanması amacıyla her yıl ekim ayının ikinci cuma günü kutlanan Dünya Yumurta Günü’nde kafessiz yumurta çalışmalarına bir kez daha dikkat çekiyor.  

Kafes sisteminde tavukların dar alandan kaynaklanan hareketsizlikleri ve stresleri hem sağlıklarını hem de yumurtalarının kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu noktada Metro Türkiye, 2012 yılından bu yana tüm et tedarikçilerinin hayvan çiftliklerinde uygulamakta olduğu hayvan refahı denetimlerinin kapsamını, 2017 itibarıyla yumurta tedarikçilerinin yumurta çiftliklerini de ilave ederek daha da geliştirdi. Her yıl ortalama 130 tedarikçisine hayvan refahı konusunda denetim gerçekleştiren şirket, ürünlerinin kalitesini ve hayvanlar için uygun koşullar sağlanmasını güvence altına alarak hayvan refahı ilkelerine uygun tesislerden ürün tedarik ediyor. Bununla birlikte Metro Türkiye, sağlıklı ve doğal beslenenler için kafessiz yumurtalara ek olarak organik yumurtalara da raflarında yer veriyor.

1633585322-metro-chef-organik-yumurta.jpg

Türkiye’de yumurta endüstrisi için yetiştirilen tavukların kafes sisteminden kurtulması için 2018’den beri faaliyet gösteren Kafessiz Türkiye’nin 2021 yılı Yumurta Takip Raporu’na göre kafes sistemlerinden elde edilen yumurtaları kullanmamayı taahhüt eden markalardan biri de Metro Türkiye. İlk kez 2019 yılında Metro Chef markalı kafessiz tavuk yumurtası ürünlerini raflarında satışa sunan Metro Türkiye, 2021 yılı itibarıyla Metro Chef markası altındaki yumurtalarının yaklaşık %65’ini, tedarikçi markalı yumurtaların ise %10’unu kafessiz sistemlerden tedarik ediyor. Sektörü de bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdüren şirket, %100 Kafessiz Tavuk Yumurtası girişimini destekleyerek toplumda pozitif etki yarattığı için Türk Alman Üniversitesi tarafından düzenlenen Hayvan Refahı Ödülleri’nde son iki yıldır “İyi Yumurta” kategorisinde ödüle de layık görüldü. 

“2025 yılı itibarıyla raflarımızdaki tüm yumurtalar %100 kafessiz olacak” 

Hayvan refahı ve kafessiz yumurta konusundaki çalışmaları hakkında bilgi veren Metro Türkiye Kalite Güvence Grup Müdürü Tülay Özel, “Metro Türkiye olarak hayvanların daha iyi koşullarda yetişmesini, hayvan refahını gözeterek üretim yapılmasını destekliyoruz. Müşterilerimize sağlıklı ve güvenli hayvansal gıda ürünleri sunarken doğaya ve hayvan haklarına saygıyı işimizin bir parçası olarak görüyoruz. Bu kapsamda Metro Türkiye olarak 2023 yılı sonuna kadar Metro Chef markalı yumurtalarımızın, 2025 yılı itibarıyla da raflarımızdaki tüm yumurtaların kafessiz olmasını taahhüt ediyoruz. Türkiye’de bu taahhütte bulunan ilk ve tek perakende şirketiyiz. Bu amaca ulaşmak için hayvan refahı konusunda standartların ötesinde uygulamalar geliştirmeye devam ediyoruz. Sektörün önemli bir oyuncusu olarak, satın alma gücümüzü tedarikçilerimizi ve sektörü dönüştürmek üzere kullanıyoruz. Hayvan refahı konusunda tedarikçilere her yıl eğitimler veriyor, gerekli denetimleri bağımsız akredite kuruluşa bağlı uzman denetçiler tarafından çiftliklerde gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerde yasal ve hayvan refahı kriterleri, tavuk başına düşen yeterli alanlar, folluk, tünek, yemlik suluk gibi detaylar, hayvanların sağlık planları, kümesin hijyenik şartları gibi birçok konu titizlikle inceleniyor. Metro Türkiye olarak sadece bu incelemelerden geçen tavuk ve yumurta ürünlerimize raflarımızda yer veriyoruz.” dedi.

1-244.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113