• BIST 10319.96
  • Altın 2465.915
  • Dolar 32.2447
  • Euro 35.0774
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kutlu Doğum Doğum Coşkusu

Kutlu Doğum Doğum Coşkusu
Bolvadin Çalışma Platformu (BÇP) tarafından Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde ??Kutlu Doğum Haftası?? Programı düzenlendi.

Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, Pendik AK PARTİ İlçe Başkanı Turgay Kılıç, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Bolvadin ve Pendik’ten çok sayıda STK Temsilcilerinin katıldığı programda Yazar Cemil Tokpınar (Namaz Ahlakı) konulu konuşmalarıyla, Dursun Ali Erzincanlı da şiirleriyle programı renklendirdiler.

İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim kıraati ile programa başlandı. Mustafa Kızılcaoğlu tarafından; ‘’Mâ kâne Muhammedün ebâ ehadin min ricaliküm ve lâkin rasûlâllahi ve hâtemen nebiyyîne ve kânallâhu bi külli şey’in alîmâ.’’ (Ahzâb-40)

‘’Muhammed, sizin erkeklerinizden hiç birinin babası değildir. Fakat o, Allah’ın Rasûlü ve nebilerin sonuncusudur. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.’’ Âyetiyle başlayan aşrı şerif okudu.

BÇP Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Köseer yaptığı selamlama konuşmasında; ‘’Doğumunun sene-i devriyesinde Hz. Peygamber’e Salât ve Selam olsun’’ diyerek şöyle devam etti; ‘’BÇP olarak misyonumuz, gelenek ve göreneklerimizle birlikte Anadolu Kültürümüzü yaşatmak ve yaşamak, hemşerilerimizle ilişkilerimizi diri tutmaktır. Vizyonumuz; İstanbul ve çevresinde yaşayan hemşerilerimizin sosyal ve kültürel çalışmalarında yanında olmaktır. Kültürel varlıklarımızı tanıtmak boynumuzun borcudur’’ dedi.

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan’ın selamlama konuşmasının ardından Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık kürsüye geldi. Konuşmasına Bolvadin’in kültürel değerlerini, coğrafi ve sosyal yapısı hakkında tanıtıcı bilgiler vererek sürdürdü.

Kılçık konuşmasını şöyle tamamladı; ‘’Böyle bir toplantıda, siz hemşerilerimle birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun her Bolvadinlinin memleketine yürekten bağlı olduğunu biliyor ve ilçemize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş; ‘’Yüce Peygamberimizin rehberliğinden istifade etmek için Kutlu Doğum Haftası Programları düzenleyerek Peygamberimizi anıyoruz. Kuran’ın ifadesiyle ‘âlemlere rahmet olarak gönderildi.’ Kendi ifadesiyle ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ buyuruyor. Ne mutlu Peygamberin yolundan gidenlere, Ne mutlu O’nu rehber edinenlere’’ dedi.

Kısa bir slayt gösterisinin ardından Yazar Cemil Tokpınar kürsüye geldi. ‘’Kutlu Doğum Haftaları sadece ilahiler okunan programlar değil aynı zamanda nefsimizi sorgulama günüdür’’ diyerek başladığı konuşmasına; ‘’Rasulullah’ın ahlakıyla ilgili namaz konusunda gösterdiği hassasiyetlerden örnekler vererek namazda huşu ve hudu’’ üzerinde durdu.

Peygamberimizin hazerde ve seferde namaz konusunda taviz vermediğini ‘Bedir Savaşı sırasında nöbetleşe namaz kıldıklarını’ örnek vererek anlattı. Tokpınar; ‘’Cep telefonlarından gelen titreşimler, etraftan gelen sesler namazlarımızı yarıda kesiyor. Abdullah İbni Mes’ud derki, ben namaz kılarken hiçbir şey duymuyorum’’ dedi.

HABER: ABDULLAH YADİGAR





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113