• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Kaya'dan iftiralara cevap

Kaya'dan iftiralara cevap
Şehzadem Turizm Madencilik Gıda San. Tic. Ltd. Şti. sahipleri Sırrı Kaya ve Yusuf Semiz, Mimar Orhan Kayaalp, Tuzla CHP Belediye Meclis Üyesi Salim Gürsoy'un "İDO iskelesi kapatılacak "açıklamasıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söylediler.

İDO İskelesi kapatılmıyor

 

Geçtiğimiz günlerde Tuzla Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Salim Gürsoy’un  İDO İskelesi’nin kapatılarak, restauranta çevrilmesi ile ilgili İBB’ne verdiği soru önergesinden sonra  İDO İskelesi’nin restoran işletmesini ve inşaat yapımını alan Şehzadem Turizm Madencilik Gıda San. Tic. Ltd. Şti. sahipleri Sırrı Kaya ve Yusuf Semiz,  Mimar Orhan Kayaalp bu sabah bir basın toplantısı düzenledi.

 

CHP'li Salim Gürsoy'un açıklamalarıyla kamuoyunu yanılttığı ve iftira attığını söyleyen işletmeciler, " Her yerel seçimde olduğu gibi bu seçim öncesi de iftira kampanyası başladı. CHP'liler bizim üzerimizden AK Parti'ye ve Tuzla Belediyesi'ne vurmaya çalışıp, siyasi rant devşirme peşindeler. Yaptığımız işte hiç bir usülsüzlük ve kanunsuzluk yoktur. Biz İDO iskelesini ne büyükşehir, ne de Tuzla Belediyesi'nden kiraladık. Özel bir işletmeden kiraladık. Tuzla İDO iskelesinin kapatılmasını isteyecek en son kişiler bizleriz. İDO'nun kapanması en çok bize darbe vurur. CHP'liler boşuna uğraşmasın, yalanlarla, asılsız haberlerle kamuoyunu yanıltmasınlar. Bu halk onlara ne inanır, ne de destek verir."

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Firma sahiplerinden Sırrı Kaya, konuyla alakalı İstanbul Büyükşehir Belediyesine soru önergesi verilmesini anlayamadığının altını çizerken, iddia edildiği gibi iskeleyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi yada Tuzla Belediyesi’nden kiralamadıklarını belirtti.

 

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinden bu mekanı kiraladıklarını belirten Kaya, “İskelenin kapanması gibi bir durum da söz konusu değil ve olamaz. Çünkü biz buraya ciddi bir yatırım yapıyoruz. İskelenin faaliyette olmasını en çok biz isteriz.” dedi.

 

Tuzla İskelesi’ni özelleştirilen İDO’dan 5 yıllığına aylık 1O bin TL bedelle kiraladıklarını söyleyen işletmeci Kaya, “ CHP’li Salim Gürsoy’un iddia ettiği gibi İDO İskelesi’ni kapatmıyoruz. Biz sadece restoran kısmının işletmesini aldık. Buna rağmen İskelenin tüm inşaat işini üstlendik. Şimdiye kadar 800 bin liralık harcama yaptık. İDO İstediği zaman Tuzla’dan vapur seferlerini başlatabilir. Salim Bey bu konuda eylem yapabilir, kampanya başlatabilir. Hatta bizde bu konuda kendisine destekte verebiliriz.” dedi.

 

İskeleye yapacakları kafeterya ve restaurantın yaklaşık bir ay sonra hizmete açılacağını söyleyen şirket yetkilisi Sırrı Kaya, “Burasının ruhsat işi dışında ne Tuzla ne de İstanbul  Büyükşehir Belediyesi ile bir alakası var. İskele kimseye peşkeş çekilip rant elde edilmedi. İDO ihalaye açtı çok sayıda firma katıldı ve en iyi teklifi biz verdik ve işletmesini aldık. İskelenin vapur seferlerine  kapatılması gibi bir durumda yok. Kimse bu iş üzerinden siyasi rant devşirmeye kalkmasın.” dedi.

 

Konu hakkında Mimar Orhan Kayaalp’te gazetecilere teknik konularda bilgiler verdi. Mimar Orhan Kayaalp, “Burası akşamcıların ve tinercilerin kullandığı bir yer haline gelmişti. Her yer alkol şişeleri doluydu. Her türlü olumsuzluğa müsaitti. Titiz bir şekilde temizledik. Şimdi ise modern bir hale getiriyoruz. İskelenin kaldırılması ise söz konusu bile değil. Hatta üzerimize vazife olmadığı halde iskelenin turnikelerini, kanalizasyon sistemini bile biz yapıyoruz. İDO’nun faaliyette olmasını en çok biz arzuluyoruz. Kimsenin kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye ve yönlendirmeye hakkı olmamalı. Şahsımız üzerinden Tuzla Belediyesi ve AK parti’yi hedef alanlar, iftiraların altında kalma mahcubiyetini yaşayacaklar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113