• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Kanes, Sağlık Bakanlığı yol haritasını açıklasın

Kanes, Sağlık Bakanlığı yol haritasını açıklasın
Türk Kızılay?ı Kartal Şube Başkanı Rıfat Cömert Kanes, şube olarak rutin sağlık hizmetlerini vermeye devam ettiklerini, fakat Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulması beklenen yeni düzenlemelerin halen belirsizliğini koruması sebebiyle, hedefledik


PROJELERİMİZİ BEKLEMEYE ALDIK
Halka malolmuş Türk Kızılay’ının Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi konusunun kendilerini de tedirgin ettiğini ve artık bu konunun bir an evvel çözüme kavuşması gerektiğini kaydeden şube başkanı Kanes, “Bu konudaki belirsizlik nedeniyle rutin sağlık hizmetlerimize devam etmemize rağmen, geleceğe dönük projelerimizi hayata geçiremiyoruz. Bu nedenle mevcut durum bizi ve çalışanlarımızı oldukça üzüntüye sevk ediyor.” şeklinde konuştu.

HALKIMIZ İKNA EDİLMELİ
Türk Kızılayı’nın halkın desteği ve güveniyle büyüyerek geliştiğini ve dünyanın sayılı yardım kuruluşlarından bir konumuna geldiğini kaydeden Kartal Kızılay Şube Başkanı Rıfat Cömert Kanes, “Sağlık Bakanlığımız eğer öngörüldüğü gibi Türk Kızılayı’nın sağlık merkezlerini devralmayı planlamışsa, bunu açıklaması ve halkımızı bu konuda ikna etmesi gerekmektedir. Eğer halkımız ikna edilmesse, Türk Kızılay’ı bu yeni oluşumdan büyük darbe görür.” dedi.

STK’LAR HER KONUDA KATKI SUNMALI
Başta, eğitim, sağlık ve konut olmak üzere her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğine inandığını söyleyen şube başkanı, sivil toplum örgütlerinin vatandağ menfaatine olan her konuda ellerinden geldiğince katkı sunmaları gerektiğini kaydetti.

YENİ PROJELERİMİZ İÇİN ONAY BEKLİYORUZ
Başkan Rıfat Cömert Kanes, “Türk Kızılayı’nın bir şubesi olarak biz, bu konulara büyük önem veriyoruz. Her konuda halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye ve katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu başlamda 3.3 trilyon lira maliyetli, 28 derslikten oluşan 5 katlı, Türkiye’de bir ilk olan Türk Kızılayı Kartal Lisesi’ni tamamlayarak, geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ederek, milli eğitime büyük bir katkı sunduk. Sağlık merkezimiz bakanlığa devredilmesse, oluşturduğumuz yeni prjelerimizi de uygulamaya koyup, büyük bir hızla tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bunun için de bakanlıktan durumumuzun netleşmesi ve projelerimizi uygulamaya geçirebilmemiz için onay bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113