• BIST 10471.32
  • Altın 2458.977
  • Dolar 32.7488
  • Euro 35.0201
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 22 °C

İran Cumhurbaşkanı'na suikast iddiası!

İran Cumhurbaşkanı'na suikast iddiası!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin kazasında diğer helikopterde bulunan İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Gulam Hüseyin İsmaili'nin açıklamalarını inceleyen Abdülkadir Selvi, suikast iddialarının güçlendiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi dünya gündemindeki yerini koruyor. Reisi'nin ölümünün kaza mı yoksa suikast mi olduğuna yönelik tartışmalar devam ederken diğer helikopterdeki İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Gulam Hüseyin İsmaili'nin açıklamaları kafaları karıştırdı. İsmaili'nin açıklamalarına bugünkü yazısında yer veren gazeteci Abdülkadir Selvi "Reisi’nin ölümündeki suikast kuşkusu güçleniyor" dedi.

İran'da Reisi'nin ölümünün bir kaza olduğu yönünde eğilim olduğunu belirten Abdülkadir Selvi, bilgiler geldikçe olaydaki gidişatın değiştiğini ve suikast yönündeki kuşkuların artmaya başladığını söyledi. Reisi'nin helikopteriyle birlikte aynı anda 3 helikopter havalandığını ve Reisi’nin Özel Kalem Müdürü Gulam Hüseyin Esmaili'nin arkadaki helikopterde olduğunu söyleyen Selvi, olayı anbean yaşayan İsmaili'nin sözlerinin kendisini ikna etmediğini söyledi. 

KOŞULLAR ÇOK NORMALDİ
İsmaili'nin havanın açık olduğunu aktardığını belirten Selvi, bir bölgede bulut kümelenmesi gördüklerini ve bunun üzerine Reisi’yi taşıyan helikopterin pilotu Mustavi’nin filo komutanı olarak, diğer helikopterlere irtifa kazanarak bulutların üzerine çıkıp devam etmeleri komutunu verdiğini aktardı. Yazısında İsmaili'nin sözlerini aktarmaya devam eden Selvi, talimat sonrası helikopterlerin bulutların üzerine çıktığını 30 saniye sonra ise Reisi'nin bulunduğu helikopterin aralarında olmadığını fark ettiklerini ancak koşulların çok normal olduğunu söyledi. 

CEVAPSIZ SORULAR
İlk etapta düşen helikopterdeki pilot ve Tebriz'in Cuma İmamı ile telefonda irtibat kurulduğunu aktaran Selvi, "Hava şartları iyiydi ama bu helikopter niye düştü? Reisi’yi taşıyan helikopterin pilotu Mustavi filo komutanı olduğunu göre tecrübeli bir pilottu demek ki. Bu durumda öndeki ve arkadaki helikopterler düşmediği halde en tecrübeli pilotun kullandığı ortadaki helikopter nasıl düştü? İki helikopter uçuşlarını başarıyla tamamlarken Reisi’nin helikopteri neden düştü?" sorularını yöneltti. 

Helikopterde ELT cihazı olmamasını da garip karşılayan Selvi, "Artık bırakın uçakları, helikopterleri, gemilerde ve hatta yatlarda dahi bulunan ELT cihazı Cumhurbaşkanı’nın helikopterinde neden yoktu? Koskoca İran’da 1 adet ELT cihazı yok muydu? Yoksa sadece Cumhurbaşkanı’nın uçtuğu filodaki helikopterlerde mi yoktu? İran’da bir adet ELT cihazı olsa herhalde öncelikle Cumhurbaşkanı’nın bindiği helikopterde bulunur." dedi. 

KAZA İHTİMALİNİN YERİNİ SUİKAST VE SABOTAJ ALIYOR
Düşen helikopterin yandığını ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Selvi, "Peki havadayken kokpitte yanmaya ve sonunda helikopterin düşmesine neden olan bir sabotaj mı yapıldı? Sorular giderek artıyor. Kaza ihtimalinin yerini suikast ve sabotaj alıyor. Tek bilinmeyen bu suikast emrini kimin verdiği. İçeriden mi, dışarıdan mı?" ifadelerini kullandı. Kaynak:Haber7.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113