• BIST 9827.23
  • Altın 2954.659
  • Dolar 34.7445
  • Euro 36.5021
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

İMPLANT (VİDALI DİŞ) NEDİR?

İMPLANT (VİDALI DİŞ) NEDİR?
Son yıllarda sıkça konuşulan daha çok vida ya da çakma diş olarak tabir edilen implantlar, insan kemiğine ve yapacağı işe en uyumlu titanyumdan yapılan yapay köklerdir. Çene kemiğine bir diş kökü görevi görecek şekilde uygulanır. Her madde, insan vücüdun


İMPLANT’IN UYGULANDIĞI DURUMLAR
  İmplant, her türlü diş eksikliğinde uygulanabilir. Tek diş eksikliğinde kullanılabildiği gibi özellikle tam dişsizlik durumlarında ya da sabit protez yapılamayacak şekilde diş kaybı bulunan durumlarda, çok yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.
UYGULANIŞ ŞEKLİ
  Diş eksikliği olan hastanın muayenesi yapılıp, panoramik filmleri incelenerek bir planlama yapılır. İmplant uygulanacak çene kemiğinin ölçümleri yapılarak, hangi İmplant’ın uygulanacağı karar verildikten sonra o bölge uyuşturularak, bir operasyonla implant yerleştirilir. Uygulama süresi, 2 ay bekledikten sonra üzerine yapılacak protez yapılır. Eğer çene kemiği uygunsa diş çekimi işlemi yapılır yapılmaz hiç beklemeden implant uygulanabilir.
İmplant bugüne kadar klasik yöntemlerle yaptığımız protezlere alternatif olarak, çok daha rahat ve konforludur. Üstelik daha da estetik olanaklar sağlasa da hastanın genel sağlık durumu da önemlidir.
İMPLANT BAŞARISI VE ÖMRÜ
İmplant yerleştirilmesi planlanırken göz önüne alınması gereken bir çok parametre vardır. Uygulama yapılacak bölgenin durumundan önce hastanın genel durumu daha önceliklidir. İmplant uygulanacak kişinin iyileşmesini engelleyecek bir hastalığının bulunmaması gerekir. Örneğin şeker hastalarında implant uygulanması son derece risklidir. Kontrol altında olmayan şeker hastalığı implantın kemiğe kaynamasını olumsuz etkileyeceğinden başarısızlığa yol açabilir. İmplant uygulandıktan sonra da şeker hastalığı oluşursa yine komplikasyonlar oluşabilir.
 Sigara kullanımı, aşırı alkol tüketimi de başarıyı olumsuz yönde etkileyen faktörlerdendir.
 Genel durumu iyi olan hastalara, doğru yere ve doğru bir şekilde uygulanan implantlar daha sonra hasta tarafından da iyi bakılmalıdır. Ağız hijyeni kötü olan hastalarda implant iltihaplanmayla birlikte kaybedilebilir.
 İmplantlar da beklenti daha kısa olsa da, otuz yıl kadar sorunsuz kullanıldığı gözlemlenmiştir. Hastanın genel durumu iyiyse ve implantlara iyi bakıyorsa daha da uzun kullanılabilir.
 Halk arasında implantın alerji yaptığı ya da vücudun kabul etmediği gibi söylentiler varsa da, bu pek doğru değildir. Sağlıklı kişilerde bir alerjiye neden olmaz. Böbrek, kalp gibi canlı bir organizmanın parçası olmadığı içinde vücut tarafından reddedilme riski yoktur.
 Ancak, doğru yapılmadığında veya doğru implant kullanılmadığında, osseointegrasyon dediğimiz canlı kemik dokusu ile implant arasında kaynaşma gerektiği gibi olmaz ve implant, kemiğe tutunamaz çıkarılmak zorunda kalınır. Bu durum alerji gibi, vücut kabul etmedi gibi söylentilerin çıkmasına sebep olur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113