• BIST 10071.75
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

İlk Dünya Şampiyonu Tuzla'dan

İlk Dünya Şampiyonu Tuzla'dan
Türkiye Kickboks Federasyonu, 10 yıldır katıldığı dünya şampiyonasında Büyük Erkekler Kick Light Contact müsabakalarında dünya şampiyonluğunu ilk kez Tuzla Belediye Spor Kulübü milli sporcusu Nurettin Diler?le elde etti.

25-31 Ekim tarihleri arasında Sırbistan Belgrat’ta Wako Büyükler Dünya Kickboks şampiyonası düzenlendi. Türkiye, şampiyonaya 80 kişilik milli kadrosuyla katıldı. Milli takım kadrosunda Tuzla Belediyesi Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Erdal Mırat ve 6 sporcusu ter döktü. Milli takım formasıyla Wako Dünya Kickboks Şampiyonası’na katılan Tuzla Belediye Spor Kulübü Kickboks Takımı sporcusu Nurettin Diler, 57 kg. Kick Light Contact müsabakasında Dünya Şampiyonu oldu. Tuzla Belediye Spor Kulübü Kickboks Takımı’nın bir diğer sporcusu Meltem Baş da, dünya 3.lüğünü elde etti.

Nurettin Diler, Kickboks Dünya Şampiyonu

Tuzla Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Nurettin Diler, şampiyonada 57 kg. Kickboks Kick Light Contact dalında yarıştı.  Sırbistanlı, Polonyalı ve İtalyan rakiplerini 3-0’lık net skorlarla yenen Diler, finalde Rus rakibi ile ringe çıktı. Seriyi bozmayan Nurettin Diler, final müsabakasında da rakibini 3-0 yenerek Dünya Şampiyonluğu’nu elde etti. Başarısını ekip arkadaşları ile kutlayan Diler, bayrağımızı eline alarak zafer turu attı. Nurettin Diler, kupa ve madalya töreninde bayrağımızı en üstte gururla dalgalandırarak İstiklal Marşı’mızı okuttu.

Tuzla Belediye Spor Kulübü milli sporcusu Meltem Baş da 55 Kg. Kickboks Kick Light Contact’da dünya 3.sü olmayı başardı.


Gurbetçiler, Milli Takımı Bağrına Bastı

Avrupa’da yaşayan gurbetçiler, Türkiye Kickboks Milli Takımı’nı şampiyonada bağrına bastı. Sporcularımızın maçlarını ilgiyle takip eden gurbetçiler, dünya şampiyonluğunda sevinç gözyaşlarına engel olamadı. Şampiyonayı yakından takip eden Sırbistan Türkiye Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay,  Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, yöneticiler, teknik heyet, antrenör ve sporcuları, büyükelçilikte düzenlenen cumhuriyetimizin 92. yıl kutlama resepsiyonunda ağırladı.


Tuzla’ya Dünya Şampiyonu Olarak Dönmenin Gururunu Yaşıyoruz

Tuzla Belediyesi Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Erdal Mırat, sporcularımızın elde ettiği başarıyı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla halkına hediye etti. Tuzla Belediyesi Spor Kulübü’nün milli takıma en çok sporcu veren kulüp olduğunu ve adından sürekli başarıyla söz ettirdiğini belirten Mırat, “Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı, gençlerimizin en iyi şartlarda spor yapabilmesi için tüm imkanlarını seferber ediyor. Bizler de kulübümüzde genç kardeşlerimize ve çocuklara, spor ahlakını, saygıyı, sevgiyi, özgüven kazanımını öğretiyoruz. Onların başarılı olması için gece gündüz demeden ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Sporcularımızın yetiştirilmesinde, dünya ve Avrupa şampiyonları çıkarmamızda bizlere her türlü imkanı sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı, Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk ve Belediye Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada ve Tuzla Belediyesi Spor Kulübü Müdürü Zekeriya Tutar’a teşekkür ederiz. Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, şampiyonada bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayarak destek oldu. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.


Tutar: Başarılarımızı Devam Ettireceğiz

Tuzla Belediyesi Spor Kulübü Müdürü Zekeriya Tutar, kulübün sporcu yetiştiren bir fabrika kimliği taşıdığını söyledi. Tutar, “Kulübümüz Nurettin Diler, Kenan Günaydın, Meltem Baş, Ali Çakır, Şenay Çakır, Sibel Karabulut, Barış Özer, Emre Şahin, Yusuf Örs gibi büyük başarılara imza atan milli sporcular yetiştirdi. Sporcularımızın hepsiyle gurur duyuyoruz. Kulübümüz 20 yılda 40’ın üzerinde milli sporcu yetiştirdi. Sporcularımız, aralarında Avrupa ve dünya şampiyonlarının da olduğu dereceler kazanmaya muvaffak oldu. 8 branşta 4600 lisanslı sporcumuzla faaliyet gösteriyoruz. Gelecekte profesyonel manada amatör ruhla da olsa dünya ve Avrupa dereceleri, Türkiye şampiyonlukları elde edecek sporcuları burada seçip Tuzla’mıza ve ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Spora ve sporcuya önem veren, katkı sağlayan, maddi ve manevi her imkanı bize ve sporculara seferber eden Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya, antrenörlerimiz, sporcularımız ve Tuzla halkına çok teşekkür ediyoruz. Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk ve emeği geçen belediye başkan yardımcılarımız, belediye yöneticileri ve personeli, kulüp personelimiz, antrenörlerimiz Erdal Mırat ve Ümit Yılmaz’a, emeği geçenlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


Başkan Yazıcı, Sporcuları Tebrik Etti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şampiyonada dereceye giren sporcuları tebrik etti. Tuzla Belediyesi’nin spora ve sporcuya verdiği desteğin devam edeceğini belirten Başkan Yazıcı, “Sporda ülkemizde hem de dünya çapında başarılara imza atıyoruz. Takımlarımız ve sporcularımız, sahalarda ve ringlerde ilçemizi başarıyla temsil ediyor. Sporcularımızın başarılarıyla övünüyor ve onların bu başarılarının sosyal risklerin tehdidi altındaki gençlerimize örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113