• BIST 10319.96
  • Altın 2458.288
  • Dolar 32.1928
  • Euro 35.0545
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Güllübağlar'da Veliler okulu bastı

Güllübağlar'da Veliler okulu bastı
Pendik Güllübağlar Mahallesi'nde eğitimde yapılan değişiklikler nedeniyle mahallenin tek ilköğretim okulu olan Cemile Çopuroğlu İlköğretim Okulu, Ortaokul olunca olanlar oldu.

1.100 öğrenci kendi mahallesinde okuyamayacak

 

Güllübağlar 'da bir lise bir de ilköğretim okulu var. Tarık Buğra Lisesi  Anadolu Lisesi oldu. Tek İlköğretim Okulu ise ortaokul oldu. Mahallede başkada okul olmadığından,  ilkokul öğrencileri en az iki kilometre yürüyerek Esenler Mahallesi'ndeki Buhara İlkokulu'na gitmek zorunda bırakıldı.

Bu durum, velileri isyan noktasına getirdi. Okulların açıldığı ilk gün okula ve muhtarlığa topluca baskın düzenleyen veliler, "1.100 öğrencinin böylesi zordurumda eğitim öğretimine devam edecek olması anlaşılır birşey değil. Koskodca mahallede bir ilkokuly olmaz mı? Yetkililer bu durumu nasıl görmezler?" diyen öğrenci velilileri,  bu yanlıştan dönülmesi için Güllübağlar muhtarlık binasında bir saat eylem yaptılar.

 

Öğrenci velileri daha sonra muhtarlık binasından ayrılarak mahallelerinde tek okul olan Cemile Çopuroğlu Ortaokulunun bahçesine girdiler ve burada okul müdürünü dışarıya davet ettiler. Bu soruna bir çare bulmaları konusundu sloganlar eşliğinde eylem yaptılar.

 

Cemile Çopuroğlu Ortaokul Müdürü ve Güllübağlar Mahalle Muhtarı eylem sırsında yetkililerle irtibat kurdular ve velilere açıklamalarda bulundular.  Okul müdürü ve muhtar konuşmalarında, "Sizler evinize gidin. Tüm yetkililer bu sorunu  biliyor. Pazartesi günü içinizden 10 veli ile birlikte Pendik Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gideceğiz ve durumu tüm açıklığıyla anlatacağız. Umarız bir çüzüm bulunur. Bizim şu an yapacak başka birşeyimiz yok.  Bu tür eylemler sizlere zarar verir,  okul bahçesinden dağılın." ifadesinde bulundular. Veliler, muhtar ve müdürü dinlemek istemediler. Uzun süre eyleme devam ettiler ve sonrasında olaysız bir şekilde dağılarak okulların açılacağı günü beklemeye başladılar.














  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113