• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş son anketleri açıkladı

Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş son anketleri açıkladı
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Sadece bizim yaptırdığımız anketler değil şu ana kadar bizim bildiğimiz bütün anketlerin hemen tamamında AK Parti açık ara birinci partidir." dedi.

Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin haberler.com'a açıklamalarda bulundu.

Sadece AK Parti'nin yaptırdığı değil şu ana kadar yapılan bütün anketlerde AK Parti'nin açık ara önde olduğunu ifade eden Kurtulmuş "AK Parti sadece genel olarak değil bütün yaş gruplarında da AK Parti birinci parti olmaya devam ediyor. AK Parti Türkiye'nin bütün bölgelerinde de birinci parti olamaya devam ediyor. Bu 19 yıllık bir iktidardan sonra milletimizin AK Parti'ye güvendiğinin açık bir göstergesidir. Eleştiren vatandaşlarımıza da sorduğumuzda, şunları şunları eleştiriyorsun, kim yapsın dediğimiz zaman, bunu Tayyip Erdoğan ve AK Parti yapar şeklinde bir tercih belirtiyor. " dedi.

"ADAYIMIZIN BELLİ OLMASI BİZİM İÇİN AVANTAJ"

Çatı aday konusunun Millet ittifakı için ağır bir konu olacağını belirten Kurtulmuş "Burada mesele Cumhurbaşkanlığı sitemine geçildiği için sadece birinci parti olmak değil Cumhurbaşkanlığını alabilmek için yüzde 50+1 olması lazım. Ümit ediyoruz ki sayın cumhurbaşkanımız 2023 seçimlerinde Cumhur ittifakının adayı olarak yüzde 50+1'in üzerinde oy alacaktır. Karşı taraftaki ittifak nasıl bir aday çıkaracak o adayı seçmeni konsolide ederek nasıl en çok oyu aldırabilecek bütün bunlar karşı taraf için ağır sorulardır. Bizim avantajımız şu; adayımız bellidir. Yapmakta olduğumuz siyaset bellidir. Nerelerde eksik oy aldık, daha fazla nerelerden oy alabiliriz bunlara çalışıyoruz. " dedi.

"BUNDAN SONRA DAHA ZOR BİR SÜRECİMİZ VAR; O DA GÖNÜLLERDEN DÜŞMEMEKTİR"

Kurtulmuş bir şekilde toplumun yüzde 65'inin gönlüne girerek oyunu almış AK Parti'nin bundan sonraki en büyük imtihanının gönüllerden düşmemek olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

Bir şekilde AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımızın; bir kere vermiş, sonra vermemiş yüze 65'tir. Türkiye toplumunun yüzde 65'i AK Parti'ye bir şekilde oy vermiştir. Sağ-sol kavramlar çok değişti, öncelikler değişti ama Türkiye'de görüyorum 65-35 dengesinin hala var olduğunu görüyoruz. Örnek olarak söylüyorum CHP+HDP oyları hangi ankete bakarsanız bakın yüzde 35'in üstüne çıkmıyor. Bu Türkiye siyasetinin büyük oranda eski değerlerine göre devam ettiğini gösteriyor. Burada bizim amacımız çok geniş kitlelerin çok geniş kadroların oylarını alabilmek. Burada kilit şey hepsinden iyicesi bir gönlüne girmektir. Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin başardığı en önemli şey milletin gönlüne girmektir. Bundan sonra daha zor bir sürecimiz var, o da; gönüllerden düşmemektir. Bu da emek ister, gayret ister, fedakarlık ister. Ben inşaAllah 2023'te de Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. KAYNAK: HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113