• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Fuat Şengül'ü kaybettik

Fuat Şengül'ü kaybettik
Pendik Dernekler Federasyonu Başkanı Fuat Şengül, 1 ekim günü sabah 08.45'te Kaynarca Deniz Caddesi'ndeki kuyumcu dükkanında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Sabah 08.45'te dükkanını açan Fuat Şengül, uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın soygun mu yoksa başka bir neden den mi kaynaklandığı polis tarafından araştırılıyor.

Şengül'ü tanıyanlar, düşman sahibi olamayacağını, herkesle iyi geçinen bir yapıya sahip olduğunu biliyorlar. Pendiklilerin, özellikle Kaynarcalıların yakından tanıdığı Fuat Şengül'ün vefatı sevenlerini derinden üzdü. Güleryüzlü, candan kimliğiyle herkesin sempatisini kazanan Şengül'ün silahlı saldırıya uğramasına kimse anlam veremiyor.

14 yaşından buyana kuyumculuk mesleğinin içerisinde olan Fuat Şengül, 50 yaşındaydı. Evli ve 3 çocuk babası olan Şengül, daha önce de oğlunu trafik kazasında kaybetmişti.

 

Pendik eski Karadenizler Derneği Başkanlığı da yapan Fuat Şengül, kuyumcu dükkanını açtığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda Şengül, kafasından ve ensesinden aldığı kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay saat 08.45 sıralarında Pendik Kaynarca Deniz Caddesi'nde bulunan Şengül Kuyumculuk'un önünde meydana geldi. 50 yaşındaki Fuat Şengül, sabah saatlerinde çevredeki esnafla selamlaşıp sohbet ettikten sonra dükkanını açmaya gitti. Şengül, işyerinin kepenklerini açtığı sırada arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi silahla ateş etmeye başladı. Kafasından ve ensesinden yaralanan kuyumcu kanlar içinde yere yığılırken saldırgan ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldıktan sonra eşgali belirlenen saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptıkları tüm müdahalelere rağmen Şengül olay yerinde hayatını kaybetti. Acı haberi alan Şengül'ün yakınları sinir krizi geçirdi. Polis ekipleri yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Polis, saldırının Şengül ile husumeti olduğu öğrenilen kişi ya da kişiler tarafından gerçekleştirildiği ihtimalini değerlendiriyor. Polis ekipleri çevredeki güvenlik kameraları ve tüm delileri değerlendirerek saldırganı yakalamak için çalışmalara başladı. Şengül'ün cenazesi savcının incelenmesini ardından Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesini morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

 

 

 

 

FUAT ŞENGÜL'ÜN duyurugazetesi.com. daki son makalesi

19 MAYIS GENÇLİĞİ?

 

İnsanoğlunun hayatı iki kavramdan oluşur.

1-Maddi hayat.

2-Manevi hayat.

Maddi hayat, hepimizin de bildiği yeme, içme, giyinme ve barınma gibi gözle görülür elle tutulur maddi ihtiyaçlardan meydana gelir.

Manevi hayatın nelerden ibaret olduğuna ancak, herkesin kendisi anlam verebilir.

Toplum, insanların biraya gelmesinden oluşur ve bir takım kural, kaide, örf, adet, töre, inanç ve kültür kavramları toplumun ayakta kalmasını sağlar.

Bu kavramlar da insanın manevi hayatını oluşturur.

Daha birçok kavramı manevi değerlere eklememiz  mümkündür.

Genel bir bakış, toplumda maddi hayatın hâkim olduğu ve insanları yönlendirdiğidir.

Her ne kadar maddi hayat önemliyse de manevi hayat olmazsa maddi hayatın zerre kadar bir anlamı olamaz. Olduğunu düşünenler varsa da, sadece dünya hayatı için düşünebilirler. Lakin sonunda onlar da maddi hayatın bir anlamı olmadığını, manevi bir boşluk içerisinde olduklarını idrak ettiklerinde gerçekleri anlamaya başlarlar.

Toplumun en küçük yapı birimi ailedir.

Aile, çocuklarını hayata hazırlarken nelerin önemli, nelerin önemsiz olduğunu aşılamayı başarırsa, çocuk ilerde nelere önem vereceğine, nelere önem vermeyeceğine aklen karar verebilir.

Maddi hayata ya da manevi hayata önem veren bir ailenin çocukları da, büyüklerini örnek alacak ve o doğrultuda bir yaşam şekli seçeceklerdir.

Maddiyatın ön planda olduğu, maneviyatın arka planda olduğu gerçeği ile yüz yüzeyiz. Üzülerek belirteyim ki, toplumumuz içler acısı bir durumda.

Kural, kaide, örf ve adet, töre, inanç ve kültür gibi kavramlar maalesef unutulmaya terk edilmiştir.

Oysaki toplumu ayakta tutan bu  değerlerimizdir.

Özellikle de muzdarip olduğumuz bir husus, gençlerin ve geleceğimiz dediğimiz çocukların içinde bulunduğu manevi boşluk�

Aileler yeterli ilgi ve alakayı çocuklarına gösteremiyorlar.

Manevi değerlerin neler olduğunu çocuklarına anlatamıyorlar.

Birçok anne-baba, manevi değerlerin neler olduğunu bilmiyor ve yaşamıyor.

Böyle bir boşluk içerisinde olan çocuk da, her yöne çekilmeye müsait hale geliyor.

Madde bağımlılığı, fuhuş, kapkaç, hırsızlık,  vesaire�

Peki, bu durumlar neden kaynaklanıyor?

İnanç eksikliğinin aşırı derecede olması, kişiyi maddi hayata bağlamakta ve maddi hayata bağlı birinin de ihtiyaçları karşılanmadığın da, psikolojik bunalıma girmekte ve bir takım arayışlar içerisin deolmakta. Bunun daha had safhası ise, hayatına son vermeye kadar gitme çılgınlığını gösterebilmesidir.

Saygı ve sevgi kavramları zaten yok.

Toplumda nasıl hareket edilmesi gerektiğini bilen genç sayısı parmakla gösterilecek kadar az.

Teknolojinin kurbanları haline gelen gençlerimiz ve çocuklarımız manevi boşluğun da etkisiyle teknolojinin pembe güzelliklerini yaşamak istemekte ve böylece başta kendisine, ailesine ve topluma

zarar verir hale gelmektedir.

Manevi değerler bilinmediği sürece de böyle devam edecektir.

Unutmamak lazımdır ki, iyi bir vicdan; bu saydığım değerleri almış olan kişide bulunur.

İnsanlık iyiye gitmiyor dostlaaaaaaar!

Şen ve esen kalmanız dileğimle.

 

















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113