• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Fiyatlar en alt seviyeye inecek!

Fiyatlar en alt seviyeye inecek!
Başkan Erdoğan, "Alınan tedbirlerle otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken, bugün artık indirimleri, kampanyaları konuşuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB Şura Salonu'nda 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi'ne katıldı.

Erdoğan yaptığı konuşmada, "Attığımız kararlı adımlarla otomobil fiyatlarından başlayarak birçok alanda ciddi mesafe aldık. Alınan tedbirler, kesilen cezalar sayesinde otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken, bugün artık indirimleri, kampanyaları konuşuyoruz" dedi.

Fırsatçılık peşinde koşanlara nefes aldırmayacaklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Çimento sektöründeki gelişmelere dikkat çeken Erdoğan, "Çimento ve hazır betondaki dengesiz fiyat artışlarını takibe aldık. Denetimler sonunda burada da fırsatçılık tespit edersek gereği neyse onu yapmaktan çekinmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bilinçli tüketicilerimizi, yarışmada dereceye giren öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Ödül törenimizi her yıl mart ayında yapıyorduk ancak 6 Şubat'ta deprem felaketi sebebiyle ödül törenimizi de erteledik. 7 aylık gecikmeyle de olsa törenimizi bugün gerçekleştiriyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bu vesileyle Allah'tan rahmet, aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.

DEPREM BÖLGESİNE 1 TRİLYON LİRALIK KAYNAK

Bu büyük felaketin yaralarını sarmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ekonomi yol haritalarında önceliği daima bölgenin ayağa kaldırılmasına veriyoruz. Bölgeye 762 milyar lira ayırmıştık. 2024 yılında deprem bölgesi için 1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceğiz. Deprem konutlarımızın inşası hızla sürüyor. İş yerlerimizi, ticarethanelerimizi hızla yapıyoruz. Depremzedelerimizi siyasi tercihlerinden dolayı onlara hakaret edenlerin insafına bırakmayacağız. Bu zor günlerin üstesinden alnımızın akıyla hep beraber geleceğiz.

"ENFLASYONU BİRAZ AĞIR YAŞADIK"

Kritik süreçte muhalefetin tüm baskısına rağmen ekonomide vahim sonuçları olabilecek fevri adımlardan uzak durduk. Geniş yelpazede verdiğimiz destek ve teşviklerle çarkların kesintisiz dönmesini sağladık. Tüm dünyada son 60-70 yılın en yüksek rakamlarına ulaşan enflasyon oranları bizleri de olumsuz etkiledi, halen de etkiliyor. Avrupa'dan Amerika'sına herkes enflasyonu dizginlemeye dönük politikalar uyguluyor. Biz bu süreci son dönemde biraz daha ağır yaşadık.

"İNDİRİM KAMPANYALARINA BAŞLADILAR"

Tamamen fırsatçılıktan kaynaklı fiyatlama davranışları eklenince bizim yükümüz daha da arttı. Ekonomik hiçbir gerekçe ile açıklanamayacak afaki rakamlar gördük. Vatandaşın lokmasına kasteden açgözlülerle karşılaştık. Yeni kabinemizin önceliklerinden birisi bu balonu söndürmekti. Attığımız kararlı adımlarla otomobil fiyatlarından başlayarak birçok alanda ciddi mesafe aldık. Alınan tedbirler, kesilen cezalar sayesinde otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken, bugün artık indirimleri, kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Fırsatçılık peşinde koşanlara nefes aldırmayacağız.

"VATANDAŞI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Çimento ve hazır betondaki dengesiz fiyat artışlarını takibe aldık. Denetimler sonunda burada da fırsatçılık tespit edersek gereği neyse onu yapmaktan çekinmeyeceğiz. Vatandaşlarımızı haksız fiyat artışı, stokçuluktan, güvensiz ürünlerden korumaya kararlılıkla devam edeceğiz.

"HAKLARI TÜKETİCİLERİ VERİLDİ"

Bilinçli tüketicilerin sağlıklı ekonominin temeli olduğu düsturuyla hareket ediyoruz. Batılı ülkeler tüketici haklarının önemini 1960'lı yıllarda kavrasa da bizim kültürümüzde ahilikle yüzyıllardır tüketici hakları korunmaktaydı. Bizi aldatan bizden değildir. Esnaf, tüccar ve üreticinin uyması gereken ilkeler yüzyıllar önce belirtilmiştir. Esnafımızın müşteri memnuniyetini ön planda tutması, rekabeti koruması, kaliteli mal ve hizmet sunması gerekiyor. Satılan mal geri alınmaz tabelalarının birçok yerde kaldırıldığını, kanunda tanınan hakların tüketicilere verildiğini görüyoruz. Tüm işletmelerimize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. İBB başkanı olduğum dönemde zabıta tüketici amirliğini ilk defa biz kurduk. İstanbul'da başlayan bu uygulama birçok belediyemizde bu birimin kurulmasına vesile oldu. 85 milyon vatandaşımızı sağlıksız ve güvensiz ürünlerden, satıcı ve sağlayıcıların haksız uygulamalarından aldatıcı vaat ve reklamlarından korumak maksadıyla birçok adım attık.

"ESNAF, TÜCCAR VE KOBİ'LERİMİMİZ KORUYACAĞIZ"

Teftiş, kontrol faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Bu denetimler içinde yıllık hacmi 800 milyar liraya ulaşan elektronik ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar da yer alıyor. Ne serbest ekonomisi kurallarından taviz verecek ne de piyasada tekelleşmelerin ortaya çıkmasına göz yumacağız. Esnaf, tüccar, KOBİ'lerimizi agresif ticaret hamleleri karşısında koruyacağız. Reklam Kurulu vasıtasıyla haksız ticari uygulamaları denetliyor, yaptırımları uyguluyoruz. 210 bin noktada bulunan tüketici hakem heyetlerimizle vatandaşların yaşadığı tüketici sorunlarının çözümünde önemli roller üstleniyor. 2022 yılında 600 bin tüketicinin satıcılarla yaşadığı sorunlar hakem heyetiyle çözüme bağlandı.

300 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT, 70 MİLYAR DOLARLIK TURİZM HEDEFİ

Yurt içinde üretilen ürünleri tercih ettiğini belirten tüketicilerin oranı bir yılda 7 puan artarak yüzde 69.2'ye yükseldi. Temennimiz milletimizin yurt içi üretime yönelik teveccühünün daha iyi noktaya gelmesidir. İhracatımızı 300 milyar dolara, turizm gelirlerini 70 milyar doların üstüne, ekonomik büyüklüğümüzü 1,3 trilyon dolara, fert başına geliri 15 bin dolara çıkarmak istiyorsak 85 milyon daha çok çalışıp daha çok tasarruf edecek, israfı asgari seviyeye düşüreceğiz. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113