• BIST 11042.57
  • Altın 2502.776
  • Dolar 32.2055
  • Euro 35.0096
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Ezbere Ayet Okuma Yarışması

Ezbere Ayet Okuma Yarışması
Pendik Ömer Çam Anadolu İmam-Hatip Lisesi ??Ezbere Ayet Okuma Yarışması?? Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’Ezbere Ayet Okuma Yarışması’’ kalabalık bir bürokrat ve davetliler eşliğinde yapıldı. İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din Eğitimi Sosyal İşler Daire Başkanı Abdülhalik Baş, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep Dernekbaş, Kartal İlçe milli eğitim müdürü Harun Tüysüz, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi , Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Tuzla İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Pendik  İlçe Müftüsü Ziya Ersin, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

 

           426 Ayeti Ezbere Okudu

Pendik Ömer Çam Anadolu İmam-Hatip Lisesi ‘’Ezbere Ayet Okuma Yarışması’’ finaline kalan 51 öğrencinin ilk 20 tanesi arasında eleme yapıldı. Yarışmanın birincisi 426 Ayeti metin ve mealiyle birlikte ezberleyen Ramazan Satılmış oldu. Yarışmanın ikincisi 288 ayet ezberleyen İsa Cazoğlu ve üçüncü de 243 ayet ezberleyen Bayram Aydın oldu. Diğer öğrencilerde jürinin değerlendirmesine göre sıralandılar.

Bu Etkinlikleri Yaygınlaştırmalıyız

İstanbul Milletvekili Erol Kaya yarışmanın birincisi olan Ramazan Satılmış’a hediyesini takdim ederken ‘’Bu etkinlikleri sadec İmam-Hatip Liselerinde değil, diğer liselerde de yaygınlaştırmanız lazım. Bu gün artık Liselerimizde de Seçmeli Kur’an-ı Kerim, Seçmeli Temel Dini Bilgiler ve Seçmeli Hazreti Muhammed’in Hayatı Dersleri okutuluyor. Bu gün 28 Nisan Kanuninin doğum günü aynı zamanda e-muhtıranın verildiği gün. Allah bir daha (muhtıracılara) fırsat vermesin. Ben tekrar bu etkinliğe katılan öğrencilerimizi, ailelerini, onları hazırlayan öğretmenlerini ve idarecilerini tebrik ediyorum’’ dedi.

45 Öğrenciyi Umre ile Ödüllendirdi

Yarışma ikincisi İsa Cazoğlu’na ödülünü veren Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ‘’Bu tür etkinliklere, bu tür değerlere önem veriyoruz. Allah’ın Kelamını ezberleyenlere çok şey borçluyuz. Yarışmaya katılan ilk altı kişiyi farklı kişi ve kuruluşlar Umre ile ödüllendirdi. Bende finale katılan 51 öğrenciden geriye kalan 45 öğrenciyi Umre ile ödüllendiriyorum. Tekrar öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum’’dedi.

860 Arapça Materyali Sözünü Aldı

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ‘’Bu öğrencilerimiz ezberledikleri ayetleri hayatlarında birer yol haritası olacaktır. Bu tür etkinliklerin Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiyeye önümüzdeki yıldan itibaren 81 ilimizde standart bir şekilde yaygınlaştırılacaktır. Bu arada Şadi Başkanımıza daha önce vermeyi düşündüğü İmam-Hatip Liseleri için 860 Arapça Materyali sözünü gerçekleştirmesini bekliyorum’’ dedi. (Şadi Başkan da işaretle, vereceği sinyalini verdi).

Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Pendik Müftüsü Ziya Ersin ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş da birer selamlama konuşması yaptılar.

Mehteran Takımının gösterisinden sonra, yarışmaya katılan 20 öğrenciye muhtelif hediyeler takdim edildi ve topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

 HABER: Abdullah YADİGAR









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113