• BIST 10198.35
  • Altın 2466.614
  • Dolar 32.1947
  • Euro 35.0609
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Esnaf haklarından haberdar değil

Esnaf haklarından haberdar değil
Kaynarca Esnaf Sanatkarlar Kredi ve KefaletKooperatifi, İŞ-KUR işbirliğiyle devletin sağladığı haklarla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kaynarca Kefalet’ten örnek icraat

Program 30 nisan 2014 Çarşamba günü Duduzar Turistik tesislerinde gerçekleşti. Programa İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Çokun, Pendik Belediye Yardımcısı Ramazan Öztürk, İŞKUR Pendik Şube Müdürleri Yasin Turunç, Bekir Arslan, Kuaförler Odası Başkanı Sadık Türker, mahalle muhtarları, esnaflar, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kooparetif ortağı katıldı.

 

Açış konuşması yapan Kaynarca ve Havalisi Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Elçi, "Bir çok oda ve kurum, kongrelerinde dahi böyle kalabalık toplayamazken, biz sizlerin haklarını aramak için salonu doldurmayı başardık. Sizleri iş olsun beri gelsin diye buraya davet etmedik. Hepiniz bilirsiniz İslam’da malın 40’ta birini zekat verme gibi bir kural vardır. Ancak bilgi, tecrübe ve birikimde ben bunun insanlar için % 100’ünü verme gibi bir kural olarak belirledim ve bu bilinçle burada toplandık.

 Bir çoğunuz devletten almanız gereken haklardan haberdar değilsiniz. Gerçek manada vergi ödediğiniz devletten İŞ-KUR kanalıyla nasıl yararlanılır, buna kafa yorduk ve İŞKUR bölge müdürümüzü sizler için davet ettik. Esnafımızın yapılan yeni değişikliklerden nasıl yararlanması gerektiğini bugün burda hep birlikte öğrenip ve ona göre işletmelerimize değer katacak hamleler yapma imkanı bulacağız." dedi.

 

Hüsamettin Elçi, "Ben araştırdım ve kooparetif olarak bedelsiz 3-4 kişi istihdam etme fırsatı yakaladım. Neden sizler bedelsiz sunulan bu imkanları kullanmayasınız ki."diye konuştu.

Elçi, kendisi hakkında birçok insanın düşündüğünün aksine hiçbir makam ve mevkide gözünün olmadığını, siyaset düşünmediğini tüm gayesinin insanlara faydali işler yapmak olduğunu, şaairlik gibi önemli bir meslek icra ettiğini vurgulayarak bir şiirle sözlerine son verdi.

 

Kürsüye gelen İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Çoşkun'da konuşmasında, "Beni burada bir bürokrat olarak değil bir arkadaşınız konuşuyormuş gibi dinlerseniz daha faydalı olacağım kanısındayım. SWiz küçük ölçekli işletmeler, çıkmış olan yeni yasalarla önemli haklara sahip oldunuz. Tabi önce vergi mükellefiyseniz, İŞ-KUR kanalıyla 2 ile 10 çalışanı olana bir işçi, 10 ile 20 arası çalışanı olana iki, 20- 30 çalışanı olana üç, 50 çalışanı olana 5, 100 çalışanı olan on işçi çalıştırma hakkı veriyoruz. 6 ay boyunca bu şahısların maaşını sigortasını tüm giderlerini devlet olarak biz karşılıyoruz. 6 ay sonra isterseniz sizler devletin verdiği bu işçiyi kadronuza dahil ediyorsunuz, istemezseniz geri bize gönderebiliyorsunuz."

 

Coşkun, "İsteyene ihtiyaç duyduğu vasıfta elaman yetiştirip öyle verebilme imkanımız da var. Yada sizlerin önerdiği insanları bizler üniversitelerde, meslek okullarında, özel eğitim merkezlerinde eğiterek meslek edindirdikten sonra yine sizlere verme imkanı sonuyoruz. Konusunda eğitmen olanlara ayda yaklaşık beş bin lira gibi bir ücretle İŞ-KUR bünyesinde bulunan işsiz ve vasıfsız elamanları eğitmesi için özel kurslar düzenliyoruz. Tüm bu detayları Pendik İŞ-KUR Müdürlüğümüzden öğrenip işletme kapasitenize göre işbirliği çalışmamıza katılabirilsiniz." ifadesinde bulundu.

 

Daha sonra Kaynarca Esnaf Kefalet Kredi Kooparetifi tarafından düzenlenen plaket törenine geçeldi, İl müdürüne plaketini Pendik Belediye Başkanı Ramazan Öztürk ile Hüsamettin Elçi birlikte taktim etti, Pendik İŞKUR Müdürleri Yasin Turunç plaketini Velibaba Muhtarı Şükrü Aydemir ve Yayalar Muhtarı Oğuzhan Atasayın elinden

 

HABER:YAŞAR ŞİMŞEK












  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113