• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Erdoğan'dan milyonlarca öğrenciye müjde!

Erdoğan'dan milyonlarca öğrenciye müjde!
KYK kredi borcu düzenlemesi için gözler kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kredilerin geri ödemesine ilişkin çalışmaları yarın kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor. Peki 2022 KYK borçları silinecek mi?

KYK borcu olan gençler gözlerini Kabine Toplantısı'na çevirdi. Milyonlarca üniversite mezunu genç, KYK kredi borçları için yeni bir düzenleme bekliyor. 

'GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu beklenti için "Biz gençlerimizi faize de enflasyona da kurban etmeyiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili kapsamlı bir çalışmada bulundu. KYK kredi borçları ile ilgili Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'den kaynaklı faiz artışları detaylı bir şekilde ele alındı.

KABİNE TOPLANTISININ ARDINDAN AÇIKLANACAK  
KYK kredi borcunda faiz silinmesi veya ödemeleri kolaylaştıracak yeni bir yapılandırma beklentisi için gözler yarın yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi. 

Erdoğan'ın bu toplantıda KYK kredi düzenlemesinin detaylarını açıklaması bekleniyor. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise konuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu: 

351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Gençlerimizi bu anlamda biz hiçbir zaman mağdur etmedik. Bizim hizmet anlayışımızda her bir vatandaşımız olduğu gibi hiç bir mağduriyete edilemeyecek kadar önemli. Bakanlık olarak en detaylıca çalıştık. Hiçbir zaman hiçbir gencimizi mağdur etmediğimiz gibi gençlerimizin mutlu olması için adımlarımızı atacağız. Çalışmalarımız hazır. Kabine toplantısında konuyu ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacak.

Kaynak:  TRT Haber

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113