• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

EĞİTİM BİR SEN DEN ŞUBE MÜDÜRÜNE TEPKİ

EĞİTİM BİR SEN DEN ŞUBE MÜDÜRÜNE TEPKİ
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No?lu Şube den Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın SAĞIRKAYA?ya tepki? Şube Sekreteri Melih DURMAZ'ın konuyla ilgili sitemize yaptığı Basın Açıklaması?



İnsanlar için makam ve mevkiler gelip geçicidir. Arkalarında bıraktıkları sadece yaptıkları faaliyetler ve idarelerindeki personelin haklarını korumak ve kollamaktır. Eğitim Bir Sen olarak, sendikacılık ilke ve duruşumuz gereği olarak başta üyelerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin haklarını korumak ve kollamak öncelikli görevimizdir. Bu noktada yaşanan tüm sıkıntıları öncelikli olarak gerekli tüm mercilerle görüşerek diyalog yolu ile çözmeye çalışırız. Ancak bu noktada Pendik de öğretmenlerimizin bu güne kadar yaşamış olduğu ekonomik kayıplarını defalarca dile getirdiğimiz halde çözüm bulunmadığını görmekteyiz.  Pendik de bugüne kadar Muhasebe Bölümünden sorumlu olan Sayın Akın SAĞIRKAYA ile yaşanan ekonomik kayıplarla ilgili olarak yaptığımız görüşmelerden ise herhangi bir sonuç alınamadığını ve yapılan uygulamaların diğer ilçelerden farklı olduğunu defalarca görmekteyiz. Burada aklımıza gelen ya Sayın Şube Müdürü doğru uygulamalar yapmakta ya da diğer ilçelerimiz yanlış uygulamalar yapmaktadır. Sayın Akın SAĞIRKAYA şuan muhasebenden sorumlu olmadığı halde, ilgili şube müdürünün izinli olması nedeniyle vekâleten yürüttüğü bu görevde yine anlayıştan uzak hareket etmektedir.

Pendik ilçemizde bugüne kadar öğretmenlerimizin mağduriyetlerini sıralarsak:

1.       SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇİŞLERİ

Bir sınıf öğretmeni her gün 6 saat derse yani haftada 6+6+6+6+6=30 derse girmiş oluyor. 18 saat maaş karşılığı 30-18=12 saat haftalık ek ders alır. 3 saat de her 10 saate karşılık alır.   12+3=15 saat toplam Pazartesi ve Salı yani 13-14 Haziran da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen 6+6= 12 saat derse girmiştir. 18 saati doldurmadığı için ek ders yok SADECE 1 saat HAZIRLIK ve PLANLAMA alır.  Çarşamba, Perşembe ve Cuma derse girince de 6+6+6=18 saat derse girer 18 saat de maaş karşılığı tam olur. Yine ek ders alamaz SADECE 1 saat HAZIRLIK ve PLANLAMA alır.  Yani 15 alması gerekirken bu uygulamayla toplam o hafta 2 saat ek ders alır. 13 SAAT EKDERS haybeye gider.   Bunun tam olarak ödenmesi gerekir

2.       SEÇİM SONRASI OLAN 13 HAZİRAN GÜNÜ EK DERSİNİN ÖDENMEMESİ

BAKANLAR KURULU kararı olmasına rağmen, kapısına gelen bütün öğretmenleri  “13 HAZİRAN GÜNÜ ek ders ödenmez. Yazı varsa bana fakslasınlar, bakayım”  deyip geri çevirmesi.  İnternete baksa bulacağı yazıyı okullardan istiyor. Bu kadar mı itibarımız düşük.

3.       3 MART OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ

3 Mart günü Kaymakamlık oluru ile İlçedeki bütün Okul Öncesi Öğretmenler ile bir Çalıştay yapılmıştır. Bütün ana sınıfı öğretmenleri bu toplantıya katılmış fakat EKDERSLERİ ödenmemiştir. Gerekçe Valilik olurunun olmaması olarak gösterilmiştir. İlçemizde müdürler toplantısı gibi birçok toplantı Kaymakamlık oluru ile yapılmakta fakat kimsenin ek dersi kesilmemektedir. Kaymakamlık oluru ile birçok toplantı, seminer, okullar arası yarışmalar ve müsabakalar düzenlenmektedir. Bunların hiç birinde görevli/izinli sayılan öğretmenlerini ek dersleri kesilmemektedir.

4.       5 Mayıs 2010 SEVİYE TESPİT SINAVI

5 Mayıs 2010 günü il genelinde İL MEM SBS deneme sınavı yapmış, öğretmenler başka okullara görevlendirilmiş. 38 ilçe öğretmenleri sınavda görev yapmış ve ek derslerini almış iken sadece Pendik te çalışan öğretmenlerimiz ek derslerini ALAMAMIŞLARDIR.

 

 BİZLER ÖĞRETMEN OLARAK SAYGI BEKLİYOR VE HAKLARIMIZIN KORUNMASINI İSTİYORUZ. KAPISINI ÇALAN BİR ÖĞRETMENE MERHABAYI ESİRGEYEN ŞUBE MÜDÜRLERİ İLE KARŞILAŞMAK İSTEMİYORUZ. EĞİTİM BİR SEN OLARAK ÖĞRETMENLERİ MAĞDUR EDEN VE MAGDURİYETLERİNİ GİDERMEYENLERİN TAKİPCİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.  BU MAĞDURİYETLER DEVAM ETTİĞİ SÜRECE, BU MAĞDURİYETİ OLUŞTURAN ŞUBE MÜDÜRÜ SAYIN AKIN SAĞIRKAYA’YA TEPKİMİZİ HER PLATFORMDA DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113