• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Dershane kurumu artık sonlanmıştır

Dershane  kurumu artık sonlanmıştır
İstanbul İlçe Milli Eğitim Müdürleri Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Otluoğlu?nun ev sahipliğinde Güzelyalı Sosyal Tesislerinde bir araya geldiler.

Dershaneler kapanmıştır

Prosedür gereği İstanbul İlçe Milli Eğitim Müdürleri her iki ayda bir toplanma geleneğini sürdüren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız başkanlığındaki toplantının bu seferki adresi Pendik’ti.

Toplantıya ev sahipliği yapan Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Otluoğlu kısa bir selamlama konuşması yaparak misafir meslektaşlarına hoş geldiniz dedi. Ve sizleri Pendik’te ağırlamaktan çok mutluyum hata ve kusurlarımız olursa şimdiden affınızı talep ediyorum, siz meslektaşlarım ilçemizden ayrılırken umarım çok mutlu ayrılırsınız ifadesinde bulundu.

Toplantı’nın ana gündem maddesi Anayasa Mahkemesinin Dershaneler ile ilgili kararıydı. Konuyla ilgili söz alan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, ilçe milli eğitim müdürü arkadaşlarım dershaneler bundan böyle dershanecilik faaliyetlerini sürdüremeyecek, Anayasa Mahkemesi kararına göre zaten dershane ibaresi kaldırılmış olup dershane adı altında bir kurum kalmamıştır. Yıldız Siz ilçe  Müdürlerinin önüne gelecek tüm evraklar bu doğrultuda işlem görmelidir, Anayasa Mahkemesi sadece dershanelerin ruhsatını iptal etmemiştir ancak diğer tüm işlemlerini kanun koyucuya bırakmıştır, kanun koyucunun bu konuda meclisten çıkardığı karar gayet nettir, meclisten yeni bir karar çıkmadığı müddetçe, dershaneler bundan böyle kayıt alamaz, öğretmen atayamaz, çalıştıramaz ve buna benzer işlemler yürütemez bunun böyle bilinmesi gerekir diye ifade etti.

Daha sonra ilçe milli eğitim müdürlerinin il milli eğitim müdürüne karşılıklı soru cevap şeklinde toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

 









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113