• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C

Çankırılılar Pendik'e çıkarma yaptı

Çankırılılar Pendik'e çıkarma yaptı
Pendik Çankırılılar Derneği'nin geleneksel olarak yaptığı gurbette vatan hasreti giderme programının dördüncüsü geçtiğimiz 2 şubat Pazar günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Çankırılılar Pendik’te Buluştu

 

Pendik Çankırılılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Pendik Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dr. Kenan Şahin, Pendik CHP Belediye Başkan Adayı Tuncer Özyavuz, MHP Pendik Belediye Başkan Adayı İbrahim Coşkun, Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, belediye meclis üyeleri, belediye meclis üyesi aday adayları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda İstanbuldaki Çankırılı iş adamı sanayici, sanatçı ve davetli katıldı.

 

 

ÇANKIRILILAR YUNUS EMRE'YE SIĞMADI

 

Yaklaşık bin kadar Çankırı'lı Yunus Emre Kültür Merkezi'ne akın etti. Pendik Çankırılılar Dernek Başkanı Engin Yıldırım,  Çankırılıların programa olan ilgi ve alakasına teşekkür etti.

Başkan Yıldırım, "Gurbette vatan hasretini bir nebze olsun gidermek, siz değerli hemşehrilerimizle birkaç saatliğine de olsa birlikte olmak, kültürel varlıklarımızı yaşatmak, Çankırılıların gelenek ve göreneklerine bağlılığını sergilemek, gurbette bile olsa Çankırı'yı yaşamak ve yaşatmak bizlerin görevidir. Siz değerli hemşehrilerime sağlık mutluluk dolu yaşam sevinci içinde nice Çankırılılar programları diliyor sizleri sahneyle başbaşa bırakıyorum." dedi.

 

SANATÇILARLA COŞTULAR

Çarkırı'nın ünlü Halk Müziği Sanatçıları Sami Yalçın ve  Sevgi Petek’in sahneye çıkmasıyla salonda alkış tufanı koptu. Yöreye özgü seslendirilen türkülerle çoşan Çankırılılar, sahneye çıkarak türküler eşliğinde yöreye has oyunlar sergilediler. Çankırı folklor ekibi eşliğindeki program, gün boyu devam etti.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113