• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

‘Çakır, utanç verici eylemini yalanlarla örtemez’

‘Çakır, utanç verici eylemini yalanlarla örtemez’
Deniz Çakır’ın sözlü tacizine uğrayan başörtülü kızların avukatı Enes Bayraktar, “Kızların başörtüsü sebebiyle maruz kaldıkları nefret söylemi tamamen gerçektir. Çakır’ın kendi ifadesi ile utanç verici olan eylemini yalan beyanlarla örtmesi imkansızdır.

MAĞDURLARIN AVUKATI O GECENİN TÜM DETAYLARINI ANLATTI

GÜNAYDIN'ın manşetten yayınladığı, oyuncu Deniz Çakır'ın alkollü halde üniversiteli başörtülü kızlara "Burası Arabistan mı?" diyerek sözlü tacizde bulunduğu haber, gündemi sarsmaya devam ediyor. Olay sonrası Çakır'dan şikayetçi olan başörtülü kızların avukatı Enes Bayraktar, olayın farklı mecralara çekilmek istenmesinden dolayı bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama: "Müvekkillerim, 30 Aralık'ta ayakta dinledikleri Edis konseri çıkışında dinlenmek için oturdukları AVM'nin kafesinde, başörtüleri sebebi ile Deniz Çakır tarafından, bütün müşterilerin ve kafe çalışanlarının gözü önünde aşağılanarak tahkir edilmişlerdir.
Kafe görevlileri yaşanan skandal sebebi ile gece boyunca defalarca müvekkillerimden özür dilemiş, özrün kabulü anlamında ise onlardan hesap almamışlardır. Geceye ilişkin kafenin kamera kayıtları ve görgü tanıkları mevcut. Olayın medyaya yansıması tamamen müvekkillerimin dışında gelişti. Ancak medyada yapılan çirkin benzetme ve hakaretler sebebi ile, olayın çeşitli kişi ve kurumlarca farklı mecralara çekilmek istenmesinden dolayı bir açıklama yapma gereği duydular.
'SANATÇI DA OLSA TOPLUMDAN GERİ'

Yaşananlar; sanatçı da olsa, bir insanın, zihin yapısı olarak toplumun çok gerisinde olabileceğinin göstergesidir. Deniz Çakır'ın önce inkar ile başlayan, sonrasında algı operasyonu ve müvekkilleri itibarsızlaştırma çabası ile yaptığı açıklamalar, gerçek dışı olmakla birlikte her şeye rağmen bir geri adımdır. Müvekkillerim, Çakır'ın 'Tartışmanın, benim açımdan giyim, kuşam, türban, başörtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamıştır, olamaz da' şeklindeki açıklamasını hayata geçirmesini samimiyetle dilemektedir. Ancak ne yazık ki müvekkillerimin, Deniz Çakır tarafından başörtüleri sebebi ile maruz kaldıkları nefret söylemi tamamen gerçektir.
Medyaya yansıyanlardan çok daha fazlası yaşanmıştır. Müvekkillerimin çoğu, kendisi yüksek sesle nefretini kusmaya başladıktan sonra o kişinin Deniz Çakır olduğunu fark etmiştir. Ortamda bir kutlama olduğunu ise kamuoyu açıklamasından öğrenmişlerdir. Deniz Çakır'ın, kendi ifadesi ile utanç verici olan eylemini yalan beyanlarla örtmesi imkansızdır. Yargıya intikal eden olayla ilgili soruşturma sırasında bütün gerçekler açıklığa kavuşacaktır."

'ÇOK YIPRANDILAR, ARTIK FİNALLERİNE YOĞUNLAŞACAKLAR'

Avukat Bayraktar, müvekkillerinin çok yıprandıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Final haftasında olmaları sebebiyle dikkatlerini artık derslerine vermek istiyorlar. Çok üzülmüş olmalarıyla birlikte, yaşananların inanç ve yaşam tarzına saygı konusunda toplumu birleştirmesi onların tesellisi oldu."

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113