• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Bu sergiyi kaçıranlar çok şeyi kaçıracak

Bu sergiyi kaçıranlar çok şeyi kaçıracak
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi, bu kez Maden Sanatları Ustası Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu, eşi Ressam Sevinç hanım ve kızı Ressam Aslıhan?ın eserlerini ağırladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş?ın da katıldığı sergide özellikle altın oyma tuğral

Ahşap, Taş ve Maden Sanatları Ustası Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu, eşi Ressam Sevinç Kuşoğlu ve kızları Ressam Aslıhan Kuşoğlu’nun eserlerinden oluşan özel sergide; sedefkârlık, madalya heykeltıraşlığı, fotoğraf, desen, gravür, altın oyma ve gümüş kakma dallarında toplamda 100’ün üzerinde güzide eser yer aldı. 31 Ekim’e Cumartesi gününe kadar açık kalacak sergide özellikle 35 padişahın altın oyma tuğrası dikkat çekti. Açılışta konuşan sanatçı Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu ailesinden devraldığı bu sanatı yaşatmaya çalıştığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek; “ Bu bizim dördüncü aile sergimiz. Yorumlarımız farklı ama bir bütünü oluşturuyoruz.” dedi.  Açılış kurdelesini kesen  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da ilk defa aile boyu bir sergiye katıldığını ifade ederek; “Kolay sanatçı yetişmiyor. Hem sanatçımıza hem de kendilerine destek veren Pendik Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.  

Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu kimdir?

 1943 yılında Gaziantep'de doğdu. 1949'da İstanbul'a yerleşti. 1964 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Aynı yıl devlet bursu kazanıp ihtisas için Almanya'ya gitti. 1969 yılında ihtisasını tamamlayarak yurda döndü. Almanya ve Avrupa'nın çeşitli müze ve kütüphanelerinde yaptığı inceleme sonucu Türk - İslâm ve doğu sanatlarına ilgi duydu. Yurda dönünce dönemin hayatta olan bütün sanatkârlarıyla temasa geçip teorisinin yanında pratiğini de geliştirdi. Özellikle ahşap, taş ve maden sanatlarıyla ilgilendi. Onların klasik ve çağdaş yorumlarıyla sergiler açtı, makaleler ve kitaplar yazdı, konferanslar verdi. Yurtiçi ve yurtdışında 70'in üzerinde kişisel sergi açtı ve bir o kadar karma sergiye katıldı.






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113