• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Böyle bir okul Türkiye'de yok!

Böyle bir okul Türkiye'de yok!
Tuzla’daki bir devlet okulu, özel okullarda dahi bulunmayan bir derslik açarak eğitim-öğretim faaliyetlerindeki farklılığını ortaya koydu.

Devlet Okulu Fiziksel Aktivite Dersliği Açtı

 

Tuzla ilçesinde eğitim-öğretim hizmeti veren Atatürk İlkokulu, fiziksel aktivite dersliği açtı. 400 metre kare alana sahip olan fiziksel aktivite dersliği, okul bahçesinin bir bölümüne deniz kumu dökülerek hazırlanan aktivite parkurları ile oluşturuldu. Büyüme çağındaki çocukların sağlıklı gelişimi için hareketin öneminden yola çıkan okul yönetimi, oluşturulan fiziksel aktivite dersliği ile öğrencilerine doğal ihtiyaçları olan koşma, atlama, denge, tırmanma, duvar üzerinde yürüme gibi hareketleri, yaşlarına uygun ve güvenli bir şekilde yapabilecekleri imkanları sağladı.

Oyun ve Güvenli Aktivite Parkuru Oluşturuldu

Zemin üzerine deniz kumu dökülerek güvenli hale getirilen fiziksel aktivite dersliğinde, denge tahtası, maymun köprüsü, bayraklı kaldıraç, eğimli denge tahtası, sürünme oyunu, hedef oyunu, yap-boz, sallanan toplar, düğüm oyunu ve tırmanma duvarı gibi aktivitelerden oluşan parkur hazırlandı. Parkurda yer alan aktivite alanlarında ahşap malzemeler tercih edilirken, çocukların zarar görmemesi için aktivite araçları darbe emici koruyucu malzemelerle kaplandı.

Öğrencilerin fiziksel aktivite dersliğinden yararlanmaları sırasında hareketin doğası gereği oluşabilecek kazaları minimize etmek isteyen okul yönetimi, ahşap oyun parkuru oyun ve parkur kurallarının yer aldığı fiziksel aktivite dersliği kullanım kılavuzu da oluşturmuş. Öğrencilerin fiziksel aktivite dersliğinden güvenli bir şekilde yararlanmalarını isteyen okul yönetimi, parkurun öğretmen gözetiminde kullanılmasını da sağlıyor.

Fiziksel Aktivite Zihinsel Gelişime De Katkı Sağlıyor!

Şehir yaşamında çocukların sağlıklı gelişimi için ihtiyacı olan koşma, atlama, denge, tırmanma gibi aktivitelerden mahrum kaldığına değinen Atatürk İlkokulu Müdürü Aziz ŞAYAN, “Okul bahçelerini sadece teneffüslerde boş vakitlerin değerlendirildiği alan olarak değil, birer eğitim mekanı olarak ele alıyoruz. Bu nedenle okul bahçemizin bir bölümünü düzenleyerek fiziksel aktivite dersliği oluşturduk. Öğrencilerimizin sadece akademik gelişimlerine değil, fiziksel ve motor becerilerinin gelişimlerine de katkı sağlamak istiyoruz. Çocuklarımız fiziksel aktivite dersliğinden yararlanarak bedeni yeterliliklerinin, yapabileceklerinin ve yeteneklerinin de farkına varacak” dedi. ŞAYAN, ilkokul çağındaki çocukların koşma, denge, tırmanma gibi fiziksel aktivitelerinin konsantrasyon ve zihinsel gelişimlerine de katkı sağladığını belirtti.

Okul Müdürü ŞAYAN ayrıca, fiziksel aktivite dersliğinin yapılmasına katkı sağlayan hayır sever velilerine de teşekkür etti.

dsc_0016-008.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113