• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

BİR HABER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ!

Hasan Demirci

Alman DİE Welt gazetesi bir haber yapmış. Haberinde Türkiye'nin savunma sanayinde önemli atılımlar yaptığını ve başarılarının artık bariz bir şekilde görünür hale geldiğini aktarmış.

Sosyal medya platform X'te yer alan haberine göre "insansız hayalet savaş uçağı Anka III, ilk uçuşunu tamamladı".

Devasa savaş uçağı, artık tüm dünyada heyecan yaratan Türk askeri uçak modelleri filosunun bir parçası.

Yeni modellerin listesi uzun ve çeşitli. Örneğin, Rus tanklarını imha etmek üzere Ukrayna'ya teslimatı manşetlere çıkan özel şirket Baykar’ın dron modellerini içeriyor.

TB2 modeli şimdiden 500 adetten fazla üretildi. Katlanır kanatlı bir model (TB3) ilk kez ekim ayında havalandı ve gelecekte Suudi Arabistan'da da üretilecek.

Haber burda bitiyor. Şimdi buradan konuşalım. Almanın bizimle ilgili konuştuğu şeye bak, birde bizim gündemimize bakın. Biz Suudi Arabistan da oynanamayan Futbol ile yattık kalktık.

Şimdi Alman gazetesindeki bir detay beni atlamayın, beni dikkate alın demiyor mu. Alman Anka'yı konuşurken ileride Suudi Arabistan ile ortak üretimden bahsetti değil mi.

İşte gizli bir el (değil artık) düğmeye basmamış mı. Arabistan ile ilişkilerimiz bir noktaya gelmişken bozmak isteyenler Futbol değil iyi bir oyun oynadılar.

Suud veliahtı bu oyunu oynayanlara karşı, biz burada, Erdoğan Türkiyede olduğu sürece ilişkilerimizi bozmayacaksınız dedi. Cumhurbaşkanı ve Bahçeli de bu oyunu tezgahlayanlara cevabını verdi zaten.

Bu kirli elleri ve yaptıklarını görmeyenlere ne demeli.

İki günü bir olan ziyandadır buyurur Hz. Peygamber efendimiz sav. Biz gereksiz polemikler ve tartışmalar yerine Alman gazetesindeki haber gibi her gün bir öncesinden daha iyi durumda olmak için gayret etmemiz gerekiyor.

2024 ve sonrası, öncesinden daha hayırlı olması dileklerimle yeni yıl hakkımızda hayırlar getirsin. 

Başta Gazze, Mescid-i Aksa, Filistin, Türkistan olmak üzere mazlum coğrafyadaki zulümlerin son bulmasını, zalimlerinde döktükleri kanda boğulmasını niyaz ediyorum.

Bu yazı toplam 263 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113