• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

BBP'de aday Sami Daltaban

BBP'de aday Sami Daltaban
Büyük Birlik Partisi Pendik'ten eski ilçe başkanı Sami Daltaban'ı belediye başkan adayı gösterdi.

GÖSTERMELİK ADAY DEĞİLİM

Büyük Birlik Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Sami Daltaban, seçimlere iddialı hazırlandıklarını ifade ederek; " Göstermelik aday değilim. Kazanmak için aday oldum" dedi.

 

Daltaban; Meclis Üyelerimizi belirlerken sadece BBP'li arkadaşlarımızı tercih etmeyeceğiz. Onların yanı sıra, Pendik'te başarılı olmuş, dürüst, liyakat sahibi her kesimden insana kapılarımız açık, müracaatlarını bekliyoruz diyor.

 Büyük Birlik Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Sami Daltaban önümüzdeki yerel seçimlere oldukça iddialı olarak hazırlandıklarını ve belediye başkanlığını kazanacaklarına inandıklarını ifade etti.

Daltaban,; " BBP 1993 yılında kuruldu. O tarihten bu yana 1 seçim hariç, seçimlerin tamamına katıldı. BBP bugüne kadar izlemiş olduğu politika ile milletin sevgisine ve taktirine muhatap olmuş bir partidir. Bu Türkiye genelinde olduğu gibi Pendik ilçesinde de böyledir" dedi.

BBP Adayı Sami Daltaban; " Türkiye de iki kutuplu bir siyaset oluşturma çabaları var. Sanki AK Parti ve CHP'den başka bir parti yokmuş gibi bir tutum sergileniyor. Oysa gerçek bu değil. Gelinen son noktada siyasetin kirlendiğini ayan beyan görmekteyiz. İşte tam bu noktada hiç bir pisliğe bulaşmamış tertemiz kadrolara sahip olan Büyük Birlik Partisi ön plana çıkmaktadır. BBP'nin gerek genelde gerekse yerelde iktidar oma zamanı gelmiştir.

Ben belediye başkanlığı seçimleri noktasında kendimizi diğer partilerden çok daha şanslı görüyorum. Hiç bir handikabımız, kirli çamaşırımız, verilemeyecek hesabımız yok. Bu parti olarak da aday olarak da böyle. Adaylığımdan bu yana Pendik'in her kesiminden insanla temas içinde olduk ve olmaya devam ediyoruz. Gördüğümüz şu ki insanlar Büyük Birlik Partisi'ne teveccüh gösteriyorlar. Her gittiğimiz noktada sevgi ve muhabbetle ağırlanıyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim biz bu seçimlere formalite icabı değil belediye başkanlığını kazanmak için girdik. Her anlamda yetkin ve nitelikli kadromuzla belediye yönetimine talibiz" şeklinde konuştu.

Mevcut belediye yönetimi ile ilgili olarak görüşlerini de ifade eden Daltaban; " Belediyeyi dört dönemdir aynı zihniyet yönetiyor. Özellikle bu dönem ' Başkan var ama, belediyeyi aslında şu malum şahıs yönetiyor" şeklinde bir söylem hakim. Bu durum halkın da dikkatinden kaçmış değil. AK Parti döneminde her şey kötü oldu, hiç iyi şey olmadı demek insafsızlık olur.  Fakat bir çok eksik ve yanlışın da olduğu bir gerçek. Örneğin AK Parti yöneticileri her seçimden önce ilçenin imar sorununu çözeceğiz şeklinde vaatlerde bulundu. Ama imar sorunu halen çözülebilmiş değil. Biz yönetimi devir aldığımızda bu sorunu kökten çözeceğiz. AK Parti döneminde imar ile ilgili dikkat çeken bir husus da, kişilere ve  firmalara özel farklı farklı imar uygulamalarının gerçekleştirilmesidir. Biz bu tür bir uygulama içerisine girmeyeceğiz. Hakkaniyetten ayrılmayacağız. Halk mevcut iktidardan ve yönetimden memnun değil. Büyük Birlik Partisi'ne gözle görülür bir teveccüh var. Bu sandıklara da yansıyacak" dedi.

Önümüzdeki seçimlere her zamankinden çok daha organize hazırlandıklarını ve oy kullanılacak 1380 sandığın tamamında BBP'den bir temsilcinin bulunacağını belirten Daltaban 30'a yakın meclis üyelerini de şimdiden netleştirdiklerini, bu konuda partili olsun olmasın her kesimden liyakat sahibi, dürüst, başarılı insanlara Belediye Meclis üyeliği kadrolarında yer vererek, seçkin bir kadro oluşturacaklarını söyledi.

 

 

 Foto

 

 

 

SAMİ DALTABAN KİMDİR

1965 yılında Gümüşhane Kelkit ilçesinde dünyaya gelen Sami Daltaban çiftçi bir ailenin çocuğudur. İlk okulu  Kelkit Cumhuriyet ilkokulunda, orta öğrenimini Kelkit İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Evli ve 4  çocuk babasıdır. 1985-1987 yılları arasında vatani görevini tamamladıktan sonra serbest ticarete atıldı. 1990 yılında Pendik Şeyhli Mahallesi'ne yerleşti.

2001-2003 yılları arasında özel bir şirkette pazarlama müdürlüğü görevinde bulundu.

2003 yılında Nokta Ambalaj San. Tic. Ltd. Şirketi'ni kurarak hala yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. 2011 yılında Esna Yapı İnş. San. Tic. Ltd. Şirketi'ni kurdu ve inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı.

İlkeli, dürüst, sorunsuz ve kaliteli iş anlayışıyla Esna Yapı'yı bölgenin tercih edilen firmaları arasına kattı.

Büyük Birlik Partisi kurulduğundan beri üyesi olan Sami Daltaban 1994 yerel seçimlerinde Pendik Belediyesi meclis üyesi adayı oldu.

2002 Genel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı oldu. 

2009 yılında Pendik'ten İI Genel Meclisi Üyesi adayı oldu. Pendik İlçe başkanlığı yaptı. 2013 yılında Büyük  Birlik Partisi İstanbul İI Başkan Yardımcılığı ve 1. Bölge Başkanlığı  görevine devam ederken, teşkilatın isteği üzerine bu  görevinden ayrılarak katılımcı bir anlayışa sahip olduğu için Büyük Birlik Partisi'nden Pendik Belediye Başkan Adayı oldu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113