• BIST 10017.21
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Bayram Bekar: Ön seçime hazırız!

Bayram Bekar: Ön seçime hazırız!
Örgütle buluşma toplantılarını devam eden Bayram Bekar, CHP?nin Pendik?te en güçlü olduğu Doğu ve Batı mahalleleri ile Velibaba mahallesindeki partililerle buluştu. Toplantıların en önemli gündem maddesi 1 Aralıkta parti tarihinde ilk defa gerçekleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da bazı ilçelerle birlikte Pendik’te de Eğilim Yoklaması yapma kararının ardından örgütte hareketli günler yaşanıyor. Haziran ayından bu yana devam eden aday adaylık kampanyalarında örgütün içinden gelen ve örgütün desteğini önemseyen adayların adı bir adım önplana çıkıyor. Geçmiş dönemlere nazaran son derece erken başlatılan yerel seçimlerde süreç 1 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan Eğilim Yoklamasıyla yeni bir aşamaya evrilecek.

12 Temmuz’da İstanbul İl Başkan Yardımcılığından ayrılan Bayram Bekar 16 Temmuz tarihinde CHP Pendik İlçesine resmi başvurusunu gerçekleştiren ilk aday adayı olarak dikkatleri çekiyor. O tarihten bu yana örgütüyle iletişimin güçlendirerek yoluna devam eden Bekar, Eğilim Yoklması tarihi yaklaşırken birlikte siyaset yürüttüğü arkadaşlarıyla toplantılarını sıklaştırdı. Ayrıca mahallelerdeki toplantılarına da devam ederek parti üyelerine görüşlerini ve adaylık gerekçelerini açıklamaya devam ediyor.

Bayram Bekar, kendisini diğer aday adaylarından ayıran bazı özellikleriyle öne çıkıyor. Bunlardan en önemlisi, düzenli çalışan bir ekip çalışmasının ürünü olarak kampanyasının yürütmesi. Ayrıca, son dönemlerin en etkin Belediye Meclis Grubunun en çalışkan Belediye Meclis Üyeleri Bayram Bekar ile birlikte hareket ediyor. Tüm kampanya boyunca Bekar, inandığı siyasi değerlerden asla taviz vermeden kendisini ifade etmeye özen gösterdi; sol, insandan ve emekten yana bir söylemin her defasında altı çizildi. Hepsinden daha önemlisi de “örgütün kararı” temel belirleyici olarak ifade edildi. Eğilim Yoklamasından birinci çıkacak aday adayının mutlak surette adaylaştırılması gerektiği, bunun dışında hiçbir yöntemin aday belirlemede kabul edilemeyeceği Bayram Bekar tarafından defalarca dile getirildi.

Örgütün belirleyiciliğinin temel alınması gerektiği ve eğilim yoklamasından birinci çıkacak olan aday adayının, partinin belediye başkanı adayı olarak kesinleşmesini savunmak, bazı yöntemleri de reddetmek anlamına geldiği için son derece önem taşıyor. Bilindiği gibi parti aday belirlerken yalnızca eğilim yoklamasına değil aynı zamanda kamuoyu yoklamasına da dikkat edeceğini açıklamıştı. Bekar ve ekibi, eğilim yoklamasının esas alınması gerektiğini dile getirirken diğer yöntemlerin dikkate alınmasını doğru bulmadıklarını ifade ediyor. Böylesine net bir söylemi diğer aday adaylarından hiç birinin söylemiyor olmasının altını çizmek gerekiyor.

Son mahalle toplantılarında üyelere hitap eden Bekar, bu görüşlerini tekrarladıktan sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu iş, yalnızca bir aday adayı kampanyası olmaktan çıkmış, bir çalışma anlayışının ürününe dönüşmüştür. Partimiz ilk defa bize, uzun bir zaman tanımış ve örgütümüze adaylık gerekçelerimizi anlatmak için olanak tanımıştır. Bu durumdan son derece mutluyuz. Aylardır yürüttüğümüz aday adaylığı kampanyamızın sonuna yaklaşıyoruz. 1 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan Eğilim Yoklamasına hazırız. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık, örgütümüzle kucaklaştık, düşüncelerimizi anlattık, anlayışımızı açıkladık. Pendik’i AKP’den alabilmenin tek yolunun örgütlü mücadele olduğunu biliyoruz, parti örgütünün eğiliminin bu mücadelede belirleyici olduğunu görüyor ve örgütümüze güveniyoruz. Birlikte çalışma yürüttüğümüz arkadaşlarla kendimizi örgütümüzün eğilimine emanet ediyoruz. Şu ana kadar edinmiş olduğumuz izlenimler ve almış olduğumuz geri bildirimler büyük oranda örgütün bize eğilim gösterdiği yönündedir. Eğilim yoklamasından birinci çıkacağımıza olan inancımız tamdır. Sonuç ne olursa olsun, demokratik bir olgunlukla karşılanmalıdır. Bu durum bizim için olduğu kadar diğer adaylar için de geçerlidir. Eğilim yoklamasından birinci çıkan arkadaşımızın arkasında kenetlenmek partili olmamızın bir gereğidir. Kamuoyuna ilan ettiğimiz üzere, eğilim yoklamasından birinci olarak çıkan arkadaşın belediye başkan adayı olarak görevlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun dışındaki yöntemlerin asla doğru olmayacağını düşünüyoruz. O yüzden eğilim yoklamasından bir oy dahi az alsak, dosyamızı genel merkeze göndermeyecek ve bir başka yöntem ile belediye başkan adayı olmayı asla denemeyeceğiz. Bütün aday adaylarından da bu tavrı bekliyoruz. Bunu demokratik olgunluğun ilanı olarak kabul ediyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçesinde Eğilim Yoklaması 1 Aralık Pazar günü Süreyyapaşa İlkokulu’nda saat 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek.

 

 







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113