• BIST 9994.19
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Bayram Bekar işin hakkını verdi

Bayram Bekar işin hakkını verdi
CHP Pendik Belediye Başkan A. Adayı Bayram Bekar, Kurban Bayramı öncesinde Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği geniş katılımlı adaylık toplantısından sonra Pendik?in mahallelerinde partililerle ve halkla buluşmaya devam ediyor.

 PENDİK’T AYAK BASMADIĞI YER KALMADI

Partililerin yoğun katılımıyla geçen Adaylık Tanıtım Toplantısının ardından, Pendik’te adı adaylık açısından iyice önplana çıkan Bekar’ın arkasındaki parti ve kamuoyu desteği büyümeye devam ediyor.

Pendik’in görece geç gelişen ama sanayi bölgesi olması nedeniyle de çok önemli yeri olan Kurtköy’ü ve Sanayi mahallerini bir araya getiren toplantı, Bayram Bekar ve çalışma arkadaşlarının organizasyonunda  gerçekleştirildi.

80’den fazla partilinin takip ettiği toplantı, Bekar’ın sosyal-politik değerlendirme yaptığı  bir giriş konuşmasıyla başladı. AKP’nin 2002 yılından bu yana yürüttüğü politikaları sert bir dille eleştiren Bayram Bekar, tüm kazanımların bir bir elden çıktığına işaret etti. Bekar, sözlerine şöyle devam etti: “Siyasal iktidar planlı ve gündemli bir biçimde tüm kazanımlarımızı tahrip etmekte ve yok etmeye yeltenmektedir. Daha dün değiştirdikleri eğitim sistemiyle, kendilerine seçmen devşirecekleri bir anlayışın alt yapısını inşa ettiler. Cumhuriyetin eğitim sistemi özgür düşünceli nesiller isterken, onlar çocuklarımıza biat kültürünü dayatıyorlar. Ortadoğuyu bir kan gölüne çeviren Amerikan emperyalizminin planlarıyla hareket eden bir taşeron durumuna düştüler. Oysa Cumhuriyet bize Yurtta ve Dünya’da barış kültürünü emanet etmişti. AKP Türkiye’yi yokoluşa sürüklemektedir.”

Pendik Belediyesi’ni yöneten anlayışın da 20 yıldır Pendiklilerin sorunlarını çözemediğini tersine büyüttüğünü gözlemlediklerini dile getiren Bayram Bekar, yurttaşların en öncelikli sorunlarının imar planları olduğunu belirtti. Bekar, Belediye yönetiminin anlayışının yoksul seçmenlerin sorunlarını halk yararına çözmek olmadığını dile getirdi; “Pendik Belediyesi ve AKP anlayışı vatandaşların üstüne mali külfetler yükleyerek sorunları derinleştirmekte, öte yandan yandaş ve zengin kesimin çıkarlarını büyüten imar planı değişiklikleriyle ranttan pay almaktadırlar.” dedi.

Katılımcıların da değerlendirmelerinin ve sorularının alındığı bölümde CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Cengiz Aycan da yaptığı değerlendirmede, vatandaşların imar planı sorunlarının rahatlıkla çözülebileceğini, bunun için irade konmasının yeterli olacağı, iktidar olma gücüne ve sorun çözme isteğine sahip her belediye yönetiminin halkın lehine bu sorunları çözebileceğini belirtti. İktidar ve yetki sahibi olup da bu sorunları çözmeyen belediye yönetimlerini halkın yararına olarak değerlendirmenin imkansız olduğunu belirten Cengiz Aycan, Pendik’te ve İstanbul’da seçimi almaları  halinde bu sorunların çok kısa bir sürede çözülebildiğine herkesin şahit olacağını söyledi.

 

Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve değerlendirmelerle son buldu. 



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113