• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

BANA HERGÜN ULAŞABİLİRSİNİZ

BANA HERGÜN ULAŞABİLİRSİNİZ
Tuzla Belediyesi?nin halkın sorunlarını dinlediği Halk Meclisi Toplantıları?nın 6.?sı, Evliya Çelebi Mahallesi?nde yapıldı. Belediyede uygulamaya konan AKOS(Akıllı Kent Otomasyon Bilgi Sistemleri) konusunda mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Dr. Şad



         Evliya Çelebi Mahallesi Kastamonu Şenpazarlılar Derneği Lokali’nde yapılan toplantıya, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Belediyenin yaklaşık 1 yıllık icraatını sinevizyon eşliğinde mahalle halkına anlatan Yazıcı, daha sonra mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

BÜROKRASİYİ AZALTTIK  
 
         Bürokrasiyi azaltmak, daha hızlı hizmet verebilmek ve tüm işlemlerin tek noktadan yapılabilmesi için AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Bilgi Sistemi) projesini devreye soktuklarını belirten Başkan Yazıcı “Artık bugün git yarın gel dönemi bitmiştir. Vatandaş işlem için belediyemize geldiğinde Resepsiyon Beyaz Masaya uğrayacak, tüm işlemlerini çayını içerken tek noktadan hallederek evine dönecek” dedi.

BAŞKAN AJANDASIYLA BANA HER AN ULAŞABİLİRSİNİZ

         Vatandaşın her türlü dilek, şikayet ve önerilerini 7 gün 24 saat dinlediklerini vurgulayan Yazıcı, şeffaflığa büyük önem verdiklerini söyledi. Yazıcı “ Vatandaş olarak randevu taleplerinizi mümkün olduğu kadar karşılamaya çalışıyorum. Ancak yoğun programım içerisinde bazen bu mümkün olmayabilir. Bu nedenle tüm programlarımı görebilmeniz ve bana daha kolay ulaşabilmeniz için günlük programımın içerisinde olduğu ‘Başkan Ajandası’ kitapçığı yaptırarak sizlere dağıtacağız. Böylelikle hem neler yaptığımızı takip edecek, hem de bana istediğiniz yerde ulaşabileceksiniz” dedi.

DERE BANDI İSKİ’NİN UYGULAMASI

         Dere bandında oturan vatandaşların, evlerini geri çekmeleri için Büyükşehir Belediyesi’nin uyarılarını hatırlatması üzerine Başkan Yazıcı, buradaki sorunun tamamen İSKİ ve Büyükşehir Belediyesiyle ilgili olmasına rağmen kendilerinin de ilgilendiğini söyledi. Kamil Abdüş Gölü Bölgesi’nde oturan bazı vatandaşların da elektrik hattı konusundaki şikayetlerini cevaplayan Yazıcı, söz konusu bölgenin sit alanı olduğunu vurgulayarak, önemli plan ve projelerle buraların  yerleşime açılabileceğini ifade etti.

HİÇ BİR ŞEKİLDE İŞGALE İZİN VERMEYECEĞİZ

       Seracılık konusunda sıkıntıları olduğunu ve bazı seraların yıkıldığını söyleyen bir mahalle sakini, bu konuda başkanın görüşünü sordu. Başkan Yazıcı ise, bölgede seracılık yapan kişilerin genelde Milli Emlak’a ait araziler üzerinde tasarrufta bulunduğuna dikkat çekerek, buraların okul, park, sağlık ocağı gibi halkın ortak kullanımına tahsis edildiğini, dolayısıyla buraların kesinlikle işgaline izin vermeyeceklerini belirtti.
         Aynı uygulamanın sahil bandında da söz konusu olduğunun altını çizen Dr. Yazıcı, “Bildiğiniz gibi Tuzla Sahili’ndeki 30 yıllık işgallere de son verdik. Buraları Tuzla halkının ortak kullanımına açarak çeşitli projeler uyguluyoruz. Tuzla halkı artık sahillerinden daha fazla yararlanacak” diye konuştu.

SABİT SEMT PAZARI VE FUTBOL SAHASI SÖZÜ

        Mahalle sakinlerinin sabit Pazar istekleriyle karşılaşan Başkan Yazıcı, Milli Emlakla görüşmelerin devam ettiğini belirterek “Arazi sorununu çözdüğümüz takdirde, hem sabit Pazar hem de bir futbol sahası yapmak zaten projelerimiz arasında mevcut” dedi. Yazıcı, Marmaray Projesi’nin hayata geçmesiyle birlikte, Tuzla Belediye binasının da yer aldığı mahallenin bağlantı yoluyla E5 karayoluna bağlanacağını da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113