• BIST 10179.41
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

AHİLİK KARTAL'DA YAPILACAK

AHİLİK KARTAL'DA YAPILACAK
Ahilik Haftası kutlamaları Kartal’da yapılıyor Tuzla Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından organize edilen Ahilik Haftası Kutlamaları bu yıl ilk defa Kartal’da yapılıyor. Etkinlikler kapsamında Ahilikte Şed Kuşatması’da icra edilecek.

Tuzla Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Naci Aydın, geçtiğimiz çarşamba günü Tuzla Sera Cafe Restaurant’ta yerel medya mensuplarıyla biraraya geldi. Kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi veren Naci Aydın, Tuzla’ya esnaf odası kazandırma noktasında girişimlerde bulunduğunu kaydetti. Konuyla ilgili AK Parti bölge milletvekillerine gereken bilgileri verdiğini kaydeden Aydın, en kısa sürede cevap alacaklarını umduğunu söyledi.

ANAYASA’YA MÜRACAAT EDENBELKİDE TEK KOOPERATİF

Yeni Anayasa’nın mutlaka yapılması gerektiğine de dikkat çeken Naci Aydın, “Yeni anayasada esnaf için neler olmalı” konusunda anayasa komisyonuna ayrıntılı bir rapor verdiklerini söyledi. Esnaf kefalet kooperatifileri içerisinde böyle bir girişim yapan belkide tek kooperatif olduklarını kaydeden Naci AYDIN, “ Yeni anayasayı oldukça önemsiyoruz ve mutlaka yapılmalı diyoruz. Ülkemizin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bu günkü toplantımızda 12 eylüle denk geldi. Demokrasisini geliştiren Türkiye’nin artık sivil anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir. Esnafımızın sorunlarını anayasa komisyonuna bildirdik. Uzun bir uğraş sonucu hazırladığımız raporu, anayasa komisyonu üyelerine ulaştırdık.”dedi.

AHİLİK KUTLAMALARIİZLEMEYE DEĞER

Tuzla Kefalet Kooperatifi Başkanı, bı yılki ahilik Haftası kutlamalarını Kartal’da gerçekleştireceklerini de söyledi.

Etkinlikler, Kartal Meydanı’nda Kartal Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı Cemevi Vakfı ve Tuzla Esnaf Kefalet Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

22 Eylül’deki etkinliklerde ‘Ahilikte Şed Kuşatması’ isimli tiyatro da sahnelenecek. Davetlilere ahilik pilavı ikram edilecek.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113