• BIST 10173.42
  • Altın 2445.88
  • Dolar 32.2675
  • Euro 34.9118
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 2 °C

Açılışların ardı arkası kesilmiyor

Açılışların ardı arkası kesilmiyor
Pendik Belediyesi tarafından yapılmış en büyük tesis olan Sülüntepe Spor Kompleksi, düzenlenen törenle açıldı. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 15 milyon liraya mal olan ve iki kapalı yüzme havuzu bulunan Spor Kompleksi?nde her şeyin düşünüldüğünü belir

Neredeyse her gün bir açılış düzenleyerek kente değer katan tesisleri bir bir hizmete sunan Pendik Belediyesi, son olarak Sülüntepe Spor Kompleksi için de açılış töreni düzenledi. Bünyesinde iki kapalı yüzme havuzu, basketbol, voleybol salonları, iki fitness salonu,  etüt ve gençlik merkezleri, kütüphane, konferans salonu, kreş, cep sineması, müzik ve sanat kursları,  nikah ve nişan merasimleri için salon, kafeterya ve muhtarlığın yer aldığı tesis tam 15 milyon TL’ye mal oldu. Pendik Belediyesinin en büyük yatırımı olan Spor Komplesi’nin Sülüntepe’de inşa edilmesi, dönüşüm sürecinde de öncü olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Bazılarının kendisine “Böyle bir tesisi neden merkeze yapmadınız?” şeklinde sorular yönelttiğini belirten Başkan Şahin, “Geçmişte şehrin efendileri merkeze yatırım yaptılar. Biz ise kalkınmayı varoştan başlattık ki sosyal adalet olsun. Bu ülke kalkınacaksa kenardan kalkınacak” şeklinde konuştu.

“Kadınlar dizi izleyip spor yapacaklar”

Açılış töreninde vatandaşlara Spor Kompleksi’nin özelliklerini anlatan Belediye Başkanı Kenan Şahin, içinde iki kapalı yüzme havuzu bulanan tesiste kadın ve erkeklerin aynı seansta yüzme imkanı tanınacağını söyledi. Başkan Şahin, özellikle kadınların spor yapmasına büyük önem verdiklerini belirterek,  Sülüntepe Spor Kompleksi’nde aletlerin de buna göre düzenlendiğini söyledi. Konuşmasında örnek de veren Başkan Şahin, “Spor aletlerinin önünde ekranlar var. Kadınlar dizilerini izlerken spor yapabilecekler. Üstelik tüm fitness alanları Aydos manzaralı.” dedi. Özellikle çocukları olan kadınların sosyal hayattan koptuğunu belirten Başkan Şahin, tesisin içinde bir de kreş yer alacağını sözlerine ekledi.

“Çanakkale demek, birlik ve beraberlik demek”

Konuşmasında bugünün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, Çanakkale denilince akla bu milletin birlik beraberliğinin geldiğini ifade eden Şahin, bir milletin, en zor zamanında birlikte ve dayanışma içinde olunca nasıl zafer kazandığının geçmişte görüldüğünü, gelecekte de görüleceğini anlattı. Şahin, "Bizim en büyük sermayemiz, bu coğrafya üstünde ayrılık gayrılık yapmadan birlikte yaşayabilme becerimizdir. Geçmişte bizleri şucu bucu, şuralı buralı diye ayırmaya, birbirine düşürmeye çalışanlar çok oldu. Allah'a hamdolsun o günler geride kaldı. Bu coğrafyada yaşayan herkesin, bu memleketin 1. sınıf vatandaşı olacağı bir düzeni inşa ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bir metro istasyonu da Sülüntepe’ye

Beş yıl önce vatandaşların kendisine “Tapu sorunu ne olacak?” diye sorduğunu, ancak bugün bu sorunun çözüldüğünü belirten Başkan Şahin, hazırlanan planlarla Ertuğrulgazi, Sülüntepe, Velibaba ve Yayalar mahallelerinin mükemmel hale getirileceğini söyledi. Sülüntepe Spor Kompleksi’nin bunun kanıtı olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Biz bu mahallenin gelişmesi için çok çalıştık. İlk planda burada metro istasyonu yoktu. Ancak, şimdi Cemevi’nin önünde metro istasyonu olacak.” dedi.










  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113