• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 4 °C

20 keçiyle başladı.. Şimdi ise

20 keçiyle başladı.. Şimdi ise
Antalya'da Tayfun Caner (29), 10 yıl boyunca çalıştığı turizm sektörünü bırakarak, 20 Honamlı keçisiyle hayvancılığa başladı. Kısa sürede 200 keçilik çiftliğe sahip olan Caner, "Yılda 500 kilogram peynir elde ediyorum.

Kilosu 60 liradan satıyorum. Gelecek yılın siparişlerini şimdiden alıyorum" dedi.
Antalya'da 10 yıl boyunca turizm sektöründe hizmet veren Tayfun Caner, pandemi döneminde gelirin düşmesi nedeniyle farklı sektöre yöneldi. 
Hayvancılık yapmak isteyen Caner, Kumluca ilçesi Kozarası köyünde 6 dönümlük araziyi satın aldı ve 'Canerbey' isimli keçi çiftliği kurdu. 


Caner'in ilk etapta aldığı 20 Honamlı keçisi, kısa sürede 150 anaç 60 oğlak oldu.
SÜT VE PEYNİR YOK SATIYOR

Keçilerden elde ettiği süt ve peynirden ilk başlarda çevresindekilere tattıran Tayfun Caner, aldığı olumlu tepkiler üzerine satışına başladı. 

icin-kecisi.jpg
Sosyal medyadan hem çiftliğin hem de peynir ve sütün tanıtımını yapan Caner, kısa sürede gelen siparişlere yetişemez oldu. 


Kargoyla Türkiye'nin her yerine gönderdiği peynirlerden kilolarca talep gelmesi üzerine verimi artırmak için veteriner hekim hizmeti de almaya başlayan Caner, keçilerinden elde ettiği sütten yılda 500 kilogram peynir üretecek kapasiteye geldi. Peynirin kilosu ise 60 liradan alıcı buluyor.


1 YIL SONRASININ SİPARİŞİNİ ŞİMDİDEN ALIYOR

20 keçiyle çıktığı yolda hem hayvanlarla doğayla iç içe vakit geçirdiğini hem de para kazandığını belirten Caner, “Sabah keçilerimle güne başlıyorum. 
Akşam da yemlerini verdikten sonra onlarla oyun oynuyorum. Arkadaş gibi olduk. Para da kazanıyorum artık. 

Peynir siparişlerine yetişemiyorum. Şimdiden 1 yıl sonrasının siparişini alıyorum. Her arayan en az 10 kilo istiyor" dedi.


Tayfun Caner, keçi sayısını 500'e çıkarmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Veteriner hekim Volga Tuğalpay da keçilerin, bölgenin yerli ırkı olduğunu söyledi. Bu bölgede yetiştirilebilecek en verimli ırkın Honamlı olduğunu belirten Tuğalpay, “Bu keçiler ikiz yavruluyor. 

Kısa sürede sürü büyüyebiliyor. Hem eti hem de süt ve peyniri oldukça lezzetli. 
Ayrıca bu keçiler bölgedeki hastalıklara karşı da oldukça dirençliler ve daha az ilaç ihtiyacı duyuyorlar" diye konuştu. Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ KUTLANDI04 Mayıs 2024 Cumartesi 14:54
  • KalDer'in Başkanı Yeniden Yılmaz Bayraktar03 Mayıs 2024 Cuma 11:39
  • Peygamber Sevdalıları Yenikapı'da buluşuyor03 Mayıs 2024 Cuma 11:10
  • Pendik'e yeni pencere02 Mayıs 2024 Perşembe 09:46
  • AHİSİAD'tan Adalet Bakanı Tunç'a ziyaret01 Mayıs 2024 Çarşamba 18:28
  • Yapay zeka işsizlik endişesini tetikliyor!01 Mayıs 2024 Çarşamba 17:36
  • ÜNİVERSİTELER ABD-İSRAİL’E KARŞI İNTİFADAYI SELAMLADI01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:42
  • ATİD, AKMAN’LA YOLA DEVAM EDİYOR30 Nisan 2024 Salı 17:31
  • PESİAD'tan Ahmet Cin'e hayırlı olsun30 Nisan 2024 Salı 16:36
  • Şükrü Aydemir 4. kez muhtar seçildi30 Nisan 2024 Salı 15:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113