• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Skandal Libya yalanı! Erdoğan'a operasyon ellerinde patladı

Skandal Libya yalanı! Erdoğan'a operasyon ellerinde patladı
Türkiye'nin Libya'ya asker göndererek Akdeniz üzerinde de söz sahibi olduğunu bir kez daha kanıtlamasının ardından hazımsızlık yaşayan bazı kesimler yalan haberlere sarıldı.

HABER7

Geçtiğimiz günlerde Libya'da bulunan askerlerimizin darbeci Hafter güçleri ile girdiği çatışmada 2 askerimiz Şehit düşmüştü. Buna karşılık olarak Hafter saflarında yer alan 100'e yakın milis etkisiz hale getirilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştı. 


ŞEHİTLERİMİZ ÜZERİNDEN MİDE BULANDIRAN DEZENFORMASYON

Bu gelişme sonrası sosyal medyada belli kesimler tarafından şehitlerimiz üzerinden mide bulandıran algı operasyonu başlatıldı. Yapılan açıklamaya rağmen kimi sosyal medya hesabından 16, kimi sosyal medya hesabından ise daha farklı rakamlar dillendirilerek şehitlerimizin sayısının çok olduğu yalanı yayılmaya başlamıştı.

ÇOK SERT KONUŞTU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda kendisine yöneltilen Libya sorusuna da, "Bizim kendimize ait iki tane orada Libya'da şehidimiz var. Şimdi bu rakamı açıkladım, Bay Kemal ne yapacak bunu? Suriye Milli Ordusu'ndan bizim eğitici kadrolarımızın altında orada bulunanlar var. Evet var. Ne Bay Kemal; şunu da sordu ya. Hafter'in yanında Wagner'in ne işi var ki Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydalar var. Ve ortak paydalar içerisinde onlar Libya'da bulunuyorlar. Kiminle beraber? Suriye'de bizimle beraber. Bizimle beraber olan bu kardeşlerimiz orada da beraber olmayı şeref telakki ediyorlar. Oraya gidişlerinin manevi boyutu da var ama bundan Bay Kemal anlamaz." şeklinde sert ve net bir cevap verdi. 

NEDEN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENMEDİ?

Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamalar sonrası şimdi de sosyal medyada "Madem iki şehit var neden tören düzenlenmedi?" gibi çarpıtmaya yönelik sorular sorulmaya başlandı. 

Bu sorunun cevabını ise Gazeteci-Yazar Ceyhun Bozkurt verdi. Bozkurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Libya'daki iki şehidimizin üzerinden 2-3 gündür yapılan "niye törensiz gömüldü" sözlerini anlamak mümkün değil. MİT mensuplarının cenazeleri son görevlerini yapmak isteyen arkadaşları deşifre olmasın diye törensiz defnedilir. O yüzden onlara "isimsiz kahramanlar" denir." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113