• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar

Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar
Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi, Ramazan ayında ilk iftarı Şehit ve Gazi Aileleri onuruna düzenled

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftara Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Ali Erhun, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. İftar, Tuzla Fatih Camii İmam Hatibi Selahattin Pala’nın Kur’an Kerim tilaveti ile başladı.

tuzla-iiftari3.jpg

Ramazan’da İlk İftarı Ailemizle Açıyoruz;
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şehit ve Gazi Aileleri ile aynı aileden olduklarını belirterek “Ramazan’ın ilk gününde ilk iftarı ailemizle açıyoruz” dedi. Başkan Yazıcı, “İlk iftarımızda Şehit ve Gazi Aileleri ile buluşmaktan onur ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ramazan ayının birlik, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan ayı mübarek bir ay. Ramazan ayı bizim için birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, bölüşmenin, paylaşmanın önemli olduğu bir ay. Ramazan ayının bütün İslam alemi için hayırlara vesile getirmesini Rabbim’den niyaz ediyorum. Bu mübarek ayda yapmış olduğunuz ibadetleri ve tutmuş olduğunuz oruçları yüce katında en makbul şekilde kabul etmesini Rabbim’den niyaz ediyorum. Sizlere hizmet etmekten onur ve gurur duyduğumu ifade ederek hepinize hayırlı akşamlar diliyorum, Allah’a emanet olun” dedi.

Millet Olarak Zor Zamanların Üstesinde Hep Beraber Geliyoruz
Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal da konuşmasında şehit ve gazilerimize minnetini ifade etti. Tuğamiral Payal, “Belediye Başkanımızın belirttiği gibi ben de ailemizle beraber Ramazan aynının ilk orucunu açmaktan şeref duyuyorum. Zor dönemlerden geçiyoruz ama tarihi süreç içerisinde bundan daha zor zamanlardan geçtik. O zamanları da milletimizin, devletimizin birlik ve beraberliği ile bütün imkânlarını seferber etmesi ile aştık ve bugünlere geldik. Hiç şüphemiz yok ki bundan sonra geleceğimize aynı inançla taşınacağımıza, devletimizin, milletimizin, çocuklarımızın daha güzel bir geleceğe ulaşacağına inanıyorum. Tabi bunun mutlaka bir bedeli var. Tarihteki bedelini de zaman zaman çok ağır şartlarla ödemek durumunda kaldık. Bunların en ağır şartını da bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında canları pahasına ödeyen şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. Dolayısıyla aynı inançla bu şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi aramızda gördüğümüzde aynı kararlılıkla geleceğe de bu şekilde bakıyoruz. Sizlerden aldığımız güçle bugün Türk Silahlı Kuvvetleri olarak karada, denizde, havada, bayırda, dağda görevlere devam ediyoruz. Hepinize desteklerinizden dolayı özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu mücadelede tamamıyla destek olduğunuzdan dolayı şükranlarımı sunuyorum arz ederim” şeklinde konuştu.

tuzla-ri5.jpg

Şehitlik, Gazilik İnancı ve Anlayışı Bu Toprakların Sigortasıdır
Tuzla Kaymakamı Ali Akça da Ramazan’ın ilk orucunu Şehit ve Gazi Aileleri ile açmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Kaymakam Akça, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Birlik ayı, bereket ayı, rahmet ayı Ramazan’ın ilk gününde siz sevgili arkadaşlarımızla birlikte iftar açtık. Şehitlik ve gazilik inancı ve anlayışı bu toprakların sigortasıdır. 1071 yılında Anadolu’nun kapıları sonsuza dek bu aziz millete açıldıktan sonra, belki de bu aziz vatan için milyonlarca şehit verdik, milyonlarca gazi verdik. Allah onların hepsinden razı olsun. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Şehitlerimiz ve gazilerimizin canı pahasına ödedikleri bedel bugün bizim rahat nefes almamızı sağlamaktadır. Yine Belediye Başkanımız çok ince bir konuya temas etti. Ramazan ayı hepimizde müthiş güzellikler uyandırır. İnancımızda da, geleneklerimizde de biz Ramazan ayını hep ailemizle beraber geçiririz. Ramazanın ilk gününü özellikle çocuklarımıza ayırırız, eşimize ayırırız, kendi evimizde ilk gün orucumuzu açmak isteriz. Aziz şehitlerimizin saygıdeğer yakınları sevgili gazilerimiz bilin ki biz şu anda kendi evimizde oruçlarımızı açtık. Sizler bizlerin ailesinin birer fertlerisiniz. Bizler sizlerin ailesine dahiliz. Davetimize icabet ederek bir aile toplantısı gerçekleştirdik. Katılımlarınızdan dolayı bizleri onurlandırdınız, şereflendirdiniz. Sizlere çok teşekkür ediyorum”
İftar, ilçe protokolü ile Şehit ve Gazi Ailelerinin sohbetiyle sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113