• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kandilli'den büyük deprem açıklaması: Sona yaklaşıyoruz

Kandilli'den büyük deprem açıklaması: Sona yaklaşıyoruz
Prof. Dr. Haluk Özener, açıklamalarda bulundu. Özener, yaşanan son depremlerin ardından İstanbul için konuşulan 'Büyük deprem' için gerçekleşmesini beklediklerini söylerken, 'Artık bir sona doğru yaklaşıyoruz' diyerek bu iddiaları doğruladı.

Son dakika: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, açıklamalarda bulundu. Özener, yaşanan son depremlerin ardından İstanbul için konuşulan 'Büyük deprem' için gerçekleşmesini beklediklerini söylerken, 'Artık bir sona doğru yaklaşıyoruz' diyerek bu iddiaları doğruladı.
stanbul'da yaşanan deprem büyük bir korku yaratırken Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener açıklamalarda bulundu.

Özener açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Son 30 yıldaki 4 ve 4.5’luk depremlere bakarsak daha çok doğu ve batı segmentinde olduğunu görüyoruz. Orta segment 1766 depreminin olduğu yer. 200’ün üzerinde deprem kaydettik dünden bu yana. Son 4 depreme dikkatinizi çekmek istiyorum. 5.7 ve artçıların olduğu yer ana fayın kuzeyinde olan depremler. Bundan sonra olan bazı depremlere baktığımızda artçı şokların güneye doğru ilerlediğini görüyoruz. Dolayısıyla Kandilli olarak burada yapmamız gereken artçı şokları izlemek ve gelişimini takip etmek.

7 GÜN 24 SAAT DEPREM AKTİVİTESİNİ İZLİYORUZ

Dün olan deprem 5.7 yine kuzeyde oldu ondan sonra olan artçıların biri ana fayda diğeri kuzeyde olan deprem. 7 gün 24 saat deprem aktivitesini izliyoruz. Bu depremlerin ne tarafa doğru hareket ettiğini de takip ediyoruz. Herhangi bir ekstra bir durum olduğu zaman örneğin ana faya yaklaşması gibi.

‘GİT GİDE O SONA YAKLAŞTIĞIMIZ SÖYLEYEBİLİRİM’

Depremleri takip ediyoruz. Deprem aktivitelerin nereye doğru kaydığını ve ne ifade ettiğini çok yakından takip ediyoruz. Öncelikle Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu gerçeği kabul ederken psikolojimizi de bozmamız gerekiyor. Bilemediğimiz tek şey depremin zamanı. Özellikle Marmara için de bir çok bilim insanı 1999 depreminin ardından bir sonraki depremin Marmara’da gerçekleşeceği. Depremin kaç büyüklüğünde olacağı ve ne zaman olacağı veya olmayacağı konusu halk önünde tartışılmamalı. Enerji birikiyor ve çıkacak. Bir sona doğru yaklaşıyoruz ama ne zaman olacağını bilmemiz mümkün değil. Şu saatte olacak şu gün olacak gibi konuları vatandaşlarımız gündeminden çıkarıp deprem bilincinde yaşaması gerekiyor. Git gide o sona yaklaştığımızı söyleyebilirim ama zaman vermemiz mümkün değil.

7'NİN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞECEK

İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen depremin 7'nin üzerinde olacağını söyleyen Özener, "Aktivitenin ana faya doğru yaklaştığını gözlemliyoruz. Bu nedenle bilimsel olarak böyle bir depremin gerçekleşmesi kesin" diyerek büyük depremin habercisi oldu.

DEPREM AÇIKLAMASI SIRASINDA DEPREM YAŞANDI

Kaynak:haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113