• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Gazi Oktay Kaya'dan duygulandıran nikah şahitliği

Gazi Oktay Kaya'dan duygulandıran nikah şahitliği
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Gazi Oktay KAYA'nın nikah şahidi olarak katıldığı bir düğünün onur ve gurur dolu hikayesini sizlerle paylaşmak istedik.

İŞTE GERÇEK SEVGİ .
 

Gazi Oktay KAYA , Askerlik görevini Tunceli Ovacık ilçe jandarma komutanlığında, ilçe jandarma komutanı KıdemliYüzbaşı Temel Kuğuoğlu'nun şoförü ve aynı zamanda koruması olarak yapmaktadır.

Tarih 16 Eylül 1993'ü gösterdiğinde göreve çıktıkları Tunceli Ovacık Yeşilyazı köyünde bölücü vatan hainleriyle sıcak temas sağlanır. Daha doğrusu vatan hainleri pusuya yatmışlar ve askerlerin geçişini beklemektedirler.  Amansız bir çatışma başlar. Kıdemli Yüzbaşı Temel Kuğuoğlu ve kahraman askerleri yoğun yaylım ateşi altında kalmalarına rağmen tüm güçleriyle vatan hainlerine karşılık vermektedirler.
Gazi Oktay KAYA sol kolundan kurşun yaraları almasına rağmen, arkadaşlarının yardımı ile tüfeğinin şarjörünü değiştirerek, tek eliyle hainlere ateş etmeye devam eder.
Komutanları Kıdemli Yüzbaşı Temel Kuğuoğlu'da vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralanmasına rağmen askerlerinin başında kahramanca çarpışmaya devam ederken başına isabet eden üçüncü kurşun ile orada şehit düşer.

Uzun süren çatışma sonucu bölücü vatan hainleri püskürtülür ancak kahraman komutan Temel yüzbaşı ve bir kahraman asker bu çatışmada şehit olurken, sekiz kahraman askerimizde yaralanır.
Gazi Oktay KAYA çok kan kaybetmiş olarak önce Elazığ'a getirilir iki gün Elazığ'da hastanede yapılan ilk müdahalelerden sonra Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisine nakledilir.
Şehit Kıdemli Yüzbaşı Temel Kuğuoğlu, çok sevdiği askerlerinin omuzunda, eşi Hülya Kuğuoğlu'nun üç yaşında oğlu Tolga'nın, on yaşında kızı Hilal'in gözyaşlarıyla  Ankara'da ebediyete uğurlandı.
Şehit Temel Yüzbaşının eşi Hülya Kuğuoğlu GATA'da tedavisi süren Gazi Oktay KAYA'yı hastanede bir an olsun yalnız bırakmadı, "Sen Temel Yüzbaşının son askeriydin" diyerek, sağlığıyla yakından ilgilendi bir abla gibi sevgisini , ilgisini üzerinden eksik etmedi.
Gazi Oktay KAYA'da kahraman şehit komutanının eşi Hülya Kuğuoğlu'nu öz ablası, çocukları Tolga ve Hilal'i de öz yeğenleri gibi severek, bir gün olsun onlarla irtibatını kesmedi.

Yıllar su gibi akıp geçti, Temel Yüzbaşının şehit düştüğü, Oktay Kaya'nın Gazi olduğu o büyük çatışmanın üzerinden tam 27 yıl geçmişti. O gün üç yaşında olan Tolga büyümüş, arslan gibi bir delikanlı olmuş ve gönlünü verdiği müstakbel eşi Merve ile Fenerbahçe  Orduevinde ailelerinin ve sevenlerinin huzurunda dünya evine giriyorlardı.
Ve nikah şahidi olarak bir isim okunduğunda, boğazlar düğümlendi ve gözlerden akan yaşlara hakim olunamadı.
Hüzün, sevinç ve gurur hepsi bir arada yaşandı.
27 sene önce babası şehit düştüğünde üç yaşında olan Tolga'nın nikah şahidi , o büyük çatışmada  babasının son askeri , koruması, şehadetinin şahidi Gazi Oktay KAYA ağabeyisiydi...
O an herkes şundan emin oldu. Temel Yüzbaşı oradaydı ve sevgili eşi Hülya Kuğuoğlu ile, çocuklarıyla ve askeri Oktay ile gurur duyuyordu. Onları mutlulukla izliyordu.
Bu düğün, kahraman şehit bir Türk subayının eşi olma sorumluluğunu yıllarca onuruyla taşıyan , kocasının emanetlerini şerefiyle koruyan , evlatlarını yetiştiren ve kocasının son askerinide bir anne ,bir abla gibi sahip çıkan Hülya Kuğuoğlu ile Şehit komutanını asla unutmayan , komutanın emaneti eşi ve çocuklarını kendi ailesi gibi bilerek onlardan sevgisini, ilgisini eksik etmeyen şerefli Türk askeri Gazi Oktay KAYA' nın hiçbir zaman unutulmayacak olan bu onur dolu öykülerinin finali oldu.
Tolga Kuğuoğlu ve sevgili eşi Merve Kuğuoğlu'na bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.
Şehit kahraman komutanımız Kıdemli Yüzbaşı Temel Kuğuoğlu Allah'ın rahmetiyle nurlar içinde yatsın mekanı cennet olsun.

Haber:Oktay Kaya

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113