• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Erdoğan açık açık uyardı! "Adımı kullanmayın"

Erdoğan açık açık uyardı! "Adımı kullanmayın"
TFF Başkanı ile kulüp başkanlarını Külliyede kabul eden Erdoğan'dan net bir uyarı geldi: "Adımı kullanmayın. Beni ve siyaseti spora karıştırmayın."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul basına kapalı olarak gerçekleşti. Kabulde 18 Süper Lig Kulüp Başkanının yanısıra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı.

"BENİ VE SİYASETİ KARIŞTIRMAYIN"

Erdoğan öneri ve isteklerini dinlediği kulüp başkanlarına net mesaj verdi “Yabancı sayısı ve futbol yasası konularında adımı kullanmayın. Beni ve siyaseti spora karıştırmayın. Sorunlarınızı bir araya gelip kendi içinizde çözün” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başkanların kamuoyuna yaptıkları açıklamalardaki uygunsuz ifadelere dikkat çekip “Birbirlerinize ve rakip kulüplere yönelik açıklamalar Türk futboluna gölge düşürüyor” diye konuştu.



"10 YILA ÇIKSIN"

Toplantıda Ali Koç, Mustafa Cengiz, Ahmet Nur Çebi, Göksel Gümüşdağ ve Ahmet Ağaoğlu, söz alıp birer konuşma yaptı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk futboluna ve sarı-kırmızılı kulübün sorunlarının çözülmesi konusundaki desteğine teşekkür etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise devletin uygulamaya koyduğu yeni vergi sisteminin doğru olduğunu ve Türk futboluna katkılarını dile getirirken kulüplerin yaşadığı mali sıkıntıları hatırlattı ve uygulamanın birkaç yıl sonraya ertelenmesini talep etti. Koç, beş yıllık sürenin yapılandırmada yeterli olmadığını, buna beş yılın daha ilave edilmesi gerektiğini ve yola çıkarken 10 yıllık planlamanın yapılmasının daha doğru olacağını vurguladı.



Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Bankalar Birliği ile yapılan yapılandırma anlaşmalarındaki faiz oranının yüksekliğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanım sayenizde ülkemizde faizler düştü. Neredeyse tek haneye geldi ama Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmada bu oran yüzde 32 gibi çok yüksek seviyede. Şuan ülkemizde uygulanan faiz oranlarına çekilmesi konusunda desteğinizi talep ediyoruz”
Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ kulüplerin içinde bulunduğu kriz için devlet desteğinin şart olduğuna dikkat çekti ve bunun teşvik ile çözüleceğini belirtti. Gümüşdağ, milli takıma oyuncu veren kulüplerin teşvik primi alması gerektiğini söyledi.

"İHRACAT TEŞVİĞİ"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da teşvik uygulamasına dikkat çekti ve genç oyuncular yetiştirilip bunların yurt dışına satılması gerektiğini dile getirdi. Ağaoğlu, oyuncu satışlarının ihracat gibi değerlendirilmesini ve kulüplere teşvik sağlanmasını istedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, kademeli olarak yabancı futbolcu sayısını düşürmeyi planladıklarını ifade etti.

Özdemir, “Biz sicil lisans kurulu kurduk. Orada alınan kararların ve uygulamaların hepsinin arkasında olacağız. Yabancı sayısı sayısı için ilk önce Kulüpler Birliği Başkanı olarak Fikret Orman daha sonra da Mehmet Sepil’den görüş istedik ancak bir dönüş olmadı. Ardından Şenol Güneş’le görüştük. Kendisi bize bir çalışma hazırlıyor. Bu çalışmaya göre bir yol haritası belirleyeceğiz. Kademeli olarak yabancı sayısını düşürmeyi planlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ÇALIŞTAY’DA 2. GÜN

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı’nın ikinci gününde yine futbol konuşuldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, cuma günü sona erecek çalıştayın; sporun kardeşlik ruhuna, sahada kalacak rekabet anlayışına, dostluk anlayışına uygun ilerlediğini dile getirdi.

Kasapoğlu, “Bugüne kadar belki de kronikleşen sorunların konuşulmasıyla, masaya yatırılmasıyla bir süreci, inşallah sorunları hatalarla yüzleşerek çözeceğiz. Bundan sonraki süreçte hem idari anlamda hem mali anlamda disipline edilmiş bir anlayışla camiamıza egemen kılma noktasında da çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kulüpler ve federasyonların çalıştaya ilişkin çok hassas olduğunu aktaran Kasapoğlu, “Bu tür birliktelikleri inşallah sürekli hale getireceğiz. Camiayla bir araya gelecek, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi konuşacağız. İletişimi güçlü kılarak, sporun ruhuna uygun şekilde ülkemizin marka değerini inşallah yukarılara taşıyacağız. Yolumuz uzun. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. İmkanlarımız çok ileri boyutta. Bu imkanları bu genç nüfusla birlikte değerlendirdiğimizde önümüzde hiç kimse duramayacaktır. Hep birlikte bu yolu yürüyeceğiz. Çalıştayımız bereketli sonuçlar getirdi. Sonuçları da aşama aşama paylaşacağız” dedi.

Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113