• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Camiamıza yakışmadı!

Cemal Kapan

MALTEPE 20/0, ADALAR 1/0

Oldu mu başkanım? Hani bu seçim hizmet yarışıydı, hayırlara vesile olacaktı? Demokrasi şöleni olacaktı? Kaybeden kazananı tebrik edecekti? İki liste olması yarışa büyük renk ve heyecan getirecekti?

 Kraldan çok kralcı birçok arkadaşın sosyal medyadan yaptığı (karşı aday çıkarıldığı için vefasızlıktan günahkârlığa kadar suçlanmamıza rağmen)  tazyik ve tahriklere gözümüzü kapadık, çünkü Talat Başkanımız centilmendi, saygın bir kişiliği vardı.

Fakat “ Maltepe 20/0, Adalar 1/0” bu paylaşım size, camiamıza yakışmadı. Seçimde ille bir kazanan bir kaybeden olacak. Soruyorum size; üçlü çektirir gibi böyle bir paylaşım size yakıştı mı?

Adalar tek adayla seçime girmiş 1/0 diyorsunuz. Karşınızda aday liste olarak, resmen sadece Pendik ve Kartal var. Maltepe, Tuzla, Adalar, Sultanbeyli’ye tek liste ile girdiniz. 20/0, 19/0, 24/0, 1/0 maşallah sıfırlar havada uçuşuyor.

Uzatmaya gerek yok kitabın ortasından konuşalım. Seçimler neden tek bir günde olmadı? Demokratik olanı seçimin tüm bölgelerde, aynı gün yapılması değil miydi? Böyle olsa ve sandıklar açılır açılmaz tüm ilçelerde sonuçlar belli olsa daha iyi olmaz mıydı? Taktik, stratejiye gerek var mıydı? Seçimi kaybeden aslında ailesine hediye edilmiş ve dolayısıyla kazanan olmayacak mıydı?

Daha maçın ilk yarısı oynanıyor. Asıl dananın kuyruğu delegeler belli olduktan sonra kopacak. Maltepe, Sultanbeyli, Tuzla’dan sizin listenizden seçilen delegelerinizin tamamından oy alabilecek misiniz?

Pirus zaferi, yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zaferdir. Kazanılan zaferin verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesini ifade eder. 

Sendikada hizipler oluşursa, daha dün sendikaya üye olanlar, emektarlara sosyal medya üzerinden ağzına geleni sayıyorsa ve siz buna müdahale etmiyorsanız (burada cahillerin sözleri bizi üzmez, dostların sessizliği bizi üzer) nereye gidiyoruz biz?

Bizim hata yapma lüksümüz olabilir ama sizin hata yapma lüksünüz yok başkanım. Bu süreci siz yönetiyorsunuz. Kalpler kırılmadan, kardeşlik hukuku zarar görmeden gemiyi limana ulaştırmak sizin göreviniz.

Seçimlerin başında kimse bel altı, iftira, tehdit gibi camiamıza yakışmayan davranışlarda bulunmasın, bu dünya için öbür dünyamızı yakmayalım, davamıza zarar gelmesin prensiplerinde uzlaşmamış mıydık? 

“ Maltepe 20/0, Adalar 1/0” gibi paylaşımlar, bu paylaşımların altına yapılan yorumlar, bu karara ne kadar uygun?

 Pendik’te 58 delege seçilecek. Salih Başkanın listesi Hepsini alırsa, Salih Başkanda 58/0 diye paylaşım yapsa, fanatik amigolardan ne farkımız kalır? Sendikamız nereye gidiyor?

İstikametimizi hep birlikte ve derhal düzeltmemiz gerekiyor. Verdiğimiz manzara, oluşan algı davaya zarar veriyor. Kardeşlik hukukunu muhafaza etmek kolay değildir. Sorumluluğu ve bir ağırlığı vardır. Kardeşlik hukuku bizim kilit taşımızdır. Kilit taşının önemi ise o yerinden çıkarıldığı vakit diğer taşların da bir bir düşmesidir.

Kardeşlik hep yüreğimizin karşılık bulduğu muhabbet deryamızdır. Mesafeler gönüllerin uzak olduğu diyarlardır. Bizim ise gönlümüz, derdimiz, davamız, hayatımız ve hayallerimiz aynı kalbin çarpıntısı olmalıdır. Aksi bize yakışmaz. Selam ve dua ile…

Bu yazı toplam 2834 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113