• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

BİZ DEĞİLİZ SAYIN BAŞBAKANIM

Talat Yavuz

Biz kamuda çalışanların sözleşmeli olmasından yana değiliz Sn. Başbakanım. Çünkü geçmişte yaşadıklarımızı sizin gibi değerlendirmiyor, gelecekte yaşamamız muhtemel süreçleri sizin gibi öngörmüyor, bu konuda sizin gibi düşünmüyoruz. Siz istediğiniz kadar böyle düşünün, biz böyle düşünmüyoruz.

 Devletimizin çeşitli dönemlerde, 657 Sayılı Kanunun korumasına rağmen biz memurları koruyamadığına şahit olduk. Erkek amiri ile tokalaşmadığı için hakkında memuriyetten ihraç işlemi yapılanları gördük çünkü. Keyfi uygulamaların nerelere varabileceğini gördük. İdeolojik farklılıkların, birileri tarafından nasıl kullanıldığını, kurumların ele geçirilmesi için nelerin yapıldığının çok yakın tanığı olduk. Onun için sizin gibi düşünmüyoruz, onun için sizi anlamakta zorlanıyoruz.

İnanın kendi adımıza değil sizin adınıza endişeliyiz. Seçime giderken, memurları tedirgin edecek bu söylemi hangi gerekçe ile dillendirdiğinizi anlayamadık. Bir anlık gafletten kaynaklanmadıysa eğer, bu konuyu bir seçim vaadi olarak kamuoyuna sunun, destek isteyin de aklımızdaki soru işaretleri dağılsın. Bu söylemin toplum nezdinde karşılığı olduğunu ve seçimlerde size oy kazandıracağını mı düşünüyorsunuz?

Kamuda çalışanlar sözleşmeli olsun demek, istediğim zaman sözleşmeyi yenilememe, istediğim zaman feshetme hakkım olsun demektir. Memurları, gelecek endişesi üzerinden çalıştıracağım, korku ve kaygı ile memurun performansını artıracağım demektir. Peki, bunun başka yolu yok mudur? Şu anda sözleşmeli veya taşeron olarak çalışanlar, kadrolu çalışanlardan çok daha kafası rahat ve çok daha verimli mi çalışıyorlar da böyle düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse neden taşeron çalışanları kadroya alıyorsunuz?

Sayın başbakanım, gelin bu söylediğinizin, sizin bir temenninizden ibaret olduğunu söyleyin. Zaten seçime gidildiğini, yanlış anlaşıldığınızı, Cumhurbaşkanımızın sizi aradığını vs. söyleyin. Söyleyin yoksa kürsüye çıkıp, buğulu gözlerle; “Bu seçim tarihi bir seçim, dört bir yanımız düşman dolu, hainler sokakları kaşıyor, şer odakları içeride dışarıda tuzak kuruyor, beka kaygımız var…” söyleminize bakmadan, oy için kapımızı çalan her adayınıza bu konuyu soracağız, tepkimizi göstereceğiz, bilginiz olsun. 

Talat YAVUZ

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı

 yavuztlt@hotmail.com

www.twitter.com/talatyavuz29

www.facebook.com/TalatYavuz29/

 

Bu yazı toplam 906 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113