• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

3d Modelleme Kursu'na Gençlerden Yoğun İlgi

3d Modelleme Kursu'na Gençlerden Yoğun İlgi
Pendik Belediyesi Meslek Akademisi’nde ücretsiz olarak verilmeye başlanan 3D Modelleme Kursu, gençlere endüstriyel tasarımda son teknolojinin kapılarını açıyor. İlk kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler, hayallerindeki ürünleri önce tasarlayıp ardından 3

“Tasarımdan Üretime 3D Modelleme” Kursu, ilk öğrencilerini mezun etti. Kurs, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğinde Teknopark İstanbul ortaklığında, Saha İstanbul İştirakiyle yürütülen Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi Projesi (MÜRGEMER) kapsamında hayata geçirildi. 10 günlük eğitimde kursiyerler, bilgisayar ortamında 3 boyutlu ürün tasarlamayı, ardından 3 boyutlu yazıcıdan üretmeyi öğrendi.

Amacımız ürün geliştirme kültürünü artırmak”

3-dem.jpg

Son derse katılan MÜRGEMER Poje Yöneticisi Dr. Selim Hortamacıoğlu, kursu tamamlayan öğrencilere tasarımlarını üretme ve teknik konularda merkez olarak destek vermeye devam edeceklerini belirterek “Endüsrtiyel ürün geliştirme konusunda 3D eğitimini ilk kez bir belediyeyle birlikte düzenledik. Özel kurslarda bir hayli pahalı olan bu eğitimi ücretsiz olarak vermeye devam edeceğiz. Artık günümüzde endüstriyel ürünler tamamen teknolojiyle tasarlanıyor. Amacımız bu konuda ürün geliştirme kültürünü artırmak.” dedi.

3-dtdt.jpg

Kendi tasarımlarını üretecekler

3D Modelleme Kursunu tamamlayan öğrencilerin çoğunluğunu üniversiteden yeni mezunlar oluşuyor. Aldıkları eğitimin kendilerine iş hayatında büyük avantaj sağlayacağını belirten Fadime Dursun: “İşletme Fakültesini bitirdim. Ürünleri tasarımdan baskı aşamasına kadar getirebilecek bir programı öğrenmiş olmak bana bir çok katkı sağlayacak” dedi. Üniversitede grafik tasarım konusunda eğitim gören Ahmet Oktay Gümüş ise “Aldığım 3D Modelleme Eğitimiyle tasarladığım ürünleri kalıba döküp üretimini kendim yapabileceğim. Böylece müşterilere kendi promosyon ürünlerimi sunabilirim.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

3drdr.jpg

Yoğun ilgi üzerine uzatıldı

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kurs, gelen talepler üzerine Kavakpınar Mahallesi Ahmedi Hani Kültür Merkezi içinde bulunan Meslek Akademisi’nde düzenlenmeye devam edecek. Yeni kursların duyuru ve kayıtları da yine pendik.bel.tr üzerinden yapılacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113