• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yoğun kar İstanbul'a dayandı son hava durumu raporu

Yoğun kar İstanbul'a dayandı son hava durumu raporu
İSTANBUL'a kar ne zaman yağacak diye sabırsızlıkla beklerken Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen beklenen haberi verdi.

İSTANBUL'da beklenen kar yağışı sonunda başladı.İstanbul'un yüksek kesimlerinde yer yer etkisini arttıran kar yağışının gün boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Siiliviri ve Çatalca'da sabah saatlerinde başlayan hafif kar yağışı bazı ilçelerde de etkili oldu. İstanbul hava durumu son tahminleri yayınlayan meteoroloji raporlarına göre haftasonuna doğru sıcaklık değerleri İstanbul'da birkaç derece artacak. 

İSTANBUL İÇİN BEKLENEN KAR TAHMİNİ: Prof. Şen İstanbul için tahminini, "İstanbul'un Boğaz çevresi, Çatalca ve Anadolu yakasında 1 saat içerisinde hafif kar yağışı başlar" mesajıyla paylaştı. Öte yandan saat 09.10 itibariyle İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı başladı.

İSTANBUL SAATLİK HAVA DURUMU : Meteoroloji ise resmi sitesinden İstanbul için saatlik hava durumu tahmini yayınladı. Kar yağışı öğleden sonra 18.00'a kadar aralıklarla devam edecek görünüyor. Etkili bir yağış olmayacak ancak kara hasret kalan İstanbullu'ya bu yağış iyi gelecek.

 

istanbul saatlik hava durumu
KOCAELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ: Meteorolojinin 5 günlük hava durumu raporlarına bakıldığında Kocaeli'de etkili olan kar yağışı etkisini zaman zaman kaybetse de yarın yani 25 Ocak Çarşamba günü de devam edecek.

 Kocaeli’nde gece saatlerinde başlayan yoğu kar yağışı, kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

FIRTINA DEVAM EDECEK:Kocaman, rüzgarın kuzeye döndüğünü belirterek, "Kuzeyden 50 kilometre gibi kuvvetli bir şekilde esiyor. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün dahil, çarşamba ve perşembe günleri rüzgar devam edecek" diye konuştu.

'KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLİYORUZ': Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1'inci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman başta Marmara olmak üzere tüm yurtta havanın soğuduğunu dile getirdi. Kocaman, önümüzdeki 3 gün boyunca havanın soğuk olacağı bilgisini vererek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece civarında sıcaklıklar bekliyoruz. Bu sürede hafif yağışlar var. Kuzey bölgelerde ve yükseklerde karla karışık yağmur, şehirler ve aşağı kesimlere yağmur şeklinde bekliyoruz. Marmara'da kar beklenmiyor. Bölgenin sahillerinde ve şehir merkezlerinde yağmur, yüksek alanlara karla karışık yağmur beklentimiz var. Bölgenin doğusunda Kocaeli, Sakarya'da ve Batı Karadeniz bölümünde sahillerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar bekliyoruz."

Bazı bölgeler hariç yurdun büyük bölümünde kar beklentisi olduğunu aktaran Kocaman, İstanbul, kıyı Ege ve Batı Akdeniz hariç yurdun tamamının kar yağışlı olarak görüldüğünü bildirdi.

Kaynakİnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113