• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

WALDO NEDEN BURDA DEĞİLSİN

WALDO NEDEN BURDA DEĞİLSİN
Eğitim Bir Sen Kartal?da Temsilciler toplantısı yaptı. Temsilcilere hitaben konuşan Şube Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının yüzde 45 oranında sendikasız olduğuna dikkat çekerek; sizler sendikasız olan çalışma arkadaşlarınıza: ? Waldo, sen neden


Hatırlanacağı üzere: ABD'nin Meksika'ya karşı yürüttüğü emperyalist savaş sırasında konan nufüs başına vergiyi "ödediği dolar bir adam öldürmek üzere, başka bir adam veya tüfek satın almaya yaramasın" gerekçesiyle vermeyi reddeden Thoreau, hapse atılmış ve kendisini hapise ziyarete gelen bir çok özgürlükçü düşünceyi kendisiyle paylaştığı Raplh Waldo Emerson,un
"- Henry, neden buradasın?" dediğinde Thoreau’nun ona karşılık olarak "- Waldo, sen neden burada değilsin?" dediği anlatılır. Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Ali Yalçın sendikasızlara “ Waldo, sen neden burada değilsin?” diye sorulmasını istedi.
 
Eğitim Bir Sen Kartal İlçe Temsilciliği Temsilciler Toplantısı düzenledi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Dursun Aslan ve Mustafa Aktaş’ın da katıldığı toplantıya Şube Eğitim Sosyal İşler Sekreteri Tuncay Oruç, Şube Mali Sekreteri İsmail Dağ İlçe Temsilcilik yönetimi ve kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda açış konuşması yapan Kartal İlçe Temsilcisi Cevdet Yavuz, sendika olarak Kartal’da atılım içinde olduklarını söyleyerek her geçen gün yeni üyelerle güç buluyoruz dedi.
 
Şube Başkanı Ali Yalçın, ekonominin patronları olan işverenler, para babaları en ufak ilçelere kadar işadamı dernekleri ile örgütlü durumdalar. TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON, ASKON, gibi birçok örgütlü yapı ile siyasete yön vermenin ve sermayelerini artırmanın gayreti içindeler. Örgütlülükte ikinci sırada imamlar gelmektedir. Eğitim çalışanlarının ise maalesef yüzde 45 i sendikasızdır. İş adamlarını ve imamları kastederek: Babalar örgütlü, hocalar örgütlüde eğitim çalışanları niçin yarısı örgütsüz dedi.
 
 
Memur Sendikacılığı varlığını ispatlamak için uzun zamandır mücadele ediyor. 2001’de 4688 ile resmi statüye kavuştu. Fakat Toplu Görüşme ile yıllardır oyalandı. Bu yıl ilk defa masaya yetkili konfederasyon olarak Memur Sen oturdu ve 2010’da Toplu Sözleşme ve Grev hakkı ile ilgili adım atılmazsa masada yoğuz diye restini çekti. Anayasa Paketi’nin içinde Memura Sözleşme Hakkı var. Emeklilere sendika hakkı var. Bunlar önemli adımlar ve sendikalılar sayesinde bütün kamu çalışanları kazanacak. Bunlar durup dururken siyasilerin aklına gelen şeyler değildir. Bir mücadelenin, alın terinin, adanmışlığın, iddia ve ısrarın sonucu olarak geliyor. Eğitim çalışanlarının yüzde 45’inin kenarda ne olacak acaba diye beklemesi gerçekten üzücü. “Sofrada tuzu olmayanın sofrada sözü de olmaz” öyleyse arkadaşlara dönüp “ Waldo, sen neden burada değilsin?” diye sormak zorundayız dedi.
 
Sendikaların sadece özlük hakkı ile uğraşmaması gerektiğini söyleyen Şube Başkanı Ali Yalçın, “Sivil Toplum Kuruluşlarının: Ayışığı’nda Sarıkız’la  Eldiven’leri takıp, milleti Kafes’leyip, halkın başına Balyoz indirmeye çalışan çetelere ve paramiliter yapılara karşı direnmek ve demokrasinin korku tünelinden çıkmasına yardımcı olmak gibi görevleri de vardır. Darbecilere Irgat’lık yapmaya çalışan çakma STK’ların son kullanma tarihleri dolmak üzeredir. Demokrasi kurumsallaşacak ve emeğimiz ve ekmeğimiz artık kafeslenemeyecektir” dedi.
 
Şube Başkanı Yalçın, şube olarak Mart ayı içerisinde 136 üye yaptıklarını söyleyerek; bu ay en fazla üye yapan ikinci şube olduk. Bütün ilçe yönetimlerimizi ve temsilcilerimizi tebrik ediyorum. Tempoyu artırarak çalışmaya devam edeceğiz. Eğitim Bir Sen Genel Yetkiyi alacaktır dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113