• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaattır

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaattır
Varyapı Varlıbaşlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Varlıbaş, Türkiye ekonomisinin en önemli itici gücünün inşaat sektörü olduğunu söyledi.

Pendik'te faaliyet gösteren Varyapı Varlıbaşlar Grup, inşaat ve demir sektöründe faaliyet gösteriyor. İşletmenin ikinci kuşak yöneticisi Salih Varlıbaş, Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe ilçelerinde bin beşyüz konut ürettiklerini, önümüzdeki bir iki yıl içerisinde bu rakamı 2 bine çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor.

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olduğuna işaret eden Varlıbaş, " Türkiye son 13 yıldır kesintisiz büyüyor. Siyasi ve ekonomik istikrar bu büyümenin en önemli unsurudur. Türkiye'de güçlü ve icraat yapan bir hükümet vardır. Tüm engellemelere rağmen ülkemiz bu güçlü iktidar sayesinde büyümeyi başarabilmiştir. Ekonomimizin büyümesinde kuşkusuz inşaat sektörürün önemli bir payı vardır. İki binden fazla yan kolu da bünyesinde barındıran inşaat sektörü, hem büyümeye, hem de istihdama katkı sunmaktadır. Bu sektöre sahip çıkmalı ve gözümüz gibi korumalıyız."dedi.

Özellikle İstanbul'da arsa üretmenin her geçen gün daha da zorlaştığını, artan arsa maliyetlerinin konut fiyatlarını da artırdığına işaret eden İşadamı Salih Varlıbaş, " İstanbul'da arsa üretimi her geçen gün zorlaşmaktadır. İnşaatçılar bina yapabilecek arsa bulmakta güçlük çekmektedir. Arsa sayısı azaldıkça, fiyatları önemli ölçüde yükseliyor. Bu yükseliş konut fiyatlarını tetikliyor. İstanbul'da konut fiyatları yıllık yüzde 20'nin üzerinde artıyor. Bazı bölgelerde bu artış yüzde 40'ları bulabiliyor."

Konut almanın şimdi tam zamanı olduğunun altını çizen Varlıbaş, Pendik ve Tuzla bölgesinden konut alanların kazanacağını ifade ediyor. Genç işadamı, " İstanbul'un bazı ilçelerinde konut metrekare fiyatları 25-50 bin lira seviyesinde. Özellikle dışarıdan çok fazla yatırım var. Bu fiyatlara bakıldığında bölgemizde halen 2 bin, 3 bin lira metre kare fiyatlarıyla konut edinebilmek mümkün. Yakın gelecekte fiyatlar daha da yükselecektir. Konut almak isteyenlere tavsiyem, ellerini çabuk tutsunlar."diye konuştu.

salih_170830.jpg

Türkiye'nin bölgesinde bir güç olduğunu, hızla küresel bir güç olma yolunda ilerlediğini söyleyen Salih Varlıbaş, büyümenin sürdürülebilir olmasının önündeki engellerden biran önce kurtulmak gerektiğine de vurgu yapıyor. Sivil Anayasa'nın ve başkanlık sisteminin en kısa zamanda hayat bulmasının öneminin altını çizen Varyapı Grup Başkanı Salih Varlıbaş, " Sivil anayasaya ihtiyacımız var. Ülkemiz halen darbe anayasalarıyla yönetiliyor. Aynı zamanda Çaykaralılar Dernek başkan vekilliğini yapıyorum. Sivil anayasayı bir an önce yapmamız gerekiyor. Siyasi istikrar içinde başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Bu iki hususu halledebilirsek Türkiye'nin yükselişini Allah'tan başka hiç bir güç engelleyemez." dedi.

Varlıbaş, faiz lobisiyle de amansız bir mücadee verildiğine işaret ederek, " Türkiye'de faizler tek haneli rakama çekilmesine rağmen halen çok yüksek. AB ülkeleri faizleri sıfırladı. Faizlerin yüksek olduğu bir ülkede yatırım zorlaşır, yapılamaz hale gelir. Gezi olayları öncesinde ülkemizde faizler 4.60 seviyesindeydi. Gezi süreci ile birlikte hızla tırmanarak yüzde 12-13 lere kadar yükseldi. 17-25 aralık olayları da faizlerin yükselmesine neden oldu. Faiz lobisi, ülkemizde faizlerin düşmesini istemiyor. İstemiyor ki, Türkiye büyümesin, ekonomik kriz yaşasın ve içeriye kapansın.  Burada birlik ve beraberliğimiz önem kazanıyor. Biz bir ve beraber oldukça, faiz lobisinin de yüksek faizlerinde üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113