• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Teknopark 2011?de hizmete giriyor

Teknopark 2011?de hizmete giriyor
Kurtköy Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı?nın yanında kurulacak olan Teknopark?ın temeli, önümüzdeki ay atılıyor. Türkiye?nin en büyük arge üssü olacak olan teknopark, 2011 yılında hizmete başlayacak.


Silikon Vadisi Kurtköy'de Açılıyor
250 hektarlık alana kurulu, 1 milyon TL. ile altyapısı hazırlanan Teknopark'ta, 200’ü yabancı olmak üzere toplam 900 şirket faaliyet gösterecek. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, şirketlerin büyük çoğunluğunun, havacılık alanında yoğunlaşmış olduklarını açıkladı. Yıllık 10 milyar dolar katma değer üretmesi planlanan merkezde, devlet de her yıl 300 milyon dolar gelir elde edecek.
Havacılık, uzay, deniz, bilişim, biyo ve nano teknolojileri üzerine yoğunlaşılacak teknoparkın içinde, 20 hektarlık bir alan ise, uluslararası büyük yatırımcı firmalara ayrıldı.
Yerli uçak üretilecek
İTÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, teknoparkın, yerli uçak üretimini müjdelediğini, bunun potansiyele bakıldığında, hiç de şaşırtıcı olmadığını dile getirdi.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, uçak üretimi için “Bu, bizim hedefimiz. Ayrıca, TÜBİTAK Yüksek Kurulu'nda da, hedef proje olarak, uçak yapılması gündeme geldi. Bu müşterek hepimizin, elimizdeki teknolojik imkanları hiç kıskanmadan ortaya koyup, bu projeye can vermemiz lazım.” diye konuştu.
Türkiye'nin artık, geliştirdiği son teknolojiyi, seri şekilde üretebilecek konuma ulaştığını vurgulayan Bakan, Teknopark'ın, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yanı başında yer aldığını hatırlatarak, “Burası, hem İstanbul, hem hava, deniz,  kara. Ar-Ge şirketleri ve akademik dünya da burada. Bu potansiyelle, KOBİ'lerimizin hızlanmasını sağlayacağız.” dedi.
Teknopark yönetiminde, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın yüzde 45, İTO'nun yüzde 40, HEAŞ'ın yüzde 13, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin de yüzde 1 payı bulunacak.
Türkiye'de, 37 Teknopark bulunuyor. Bunların, 23'ü faal durumda. 12 bin çalışan istihdam ediliyor ve 600 milyon dolarlık ihracat geliri sağlanıyor. Faaliyet gösteren 23 teknoparkta, toplam çalışan şirket sayısı bin 200.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Teknopark için İTO olarak, 50 milyon lira kaynak ayırdıklarını açıkladı. Asıl gayelerinin, iş dünyası ile geliştirilen teknolojiler arasındaki iletişimi sağlamak olduğunu ifade eden Yalçıntaş, oda olarak Teknopark'a, 5 bin metrekarelik kuluçka merkezi ile bir araştırma merkezi inşa edeceklerini belirtti. Yalçıntaş ayrıca, KOBİ'ler ve girişimci adayları için de fon oluşturacaklarını, öğrenciler için staj ve burs imkanı sağlayacaklarını kaydetti.
Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ise, yeni teknoparkta, 30 bin nitelikli personel istihdam edileceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113