• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Rusya Türk Sihalarına karşı geliştirdi!

Rusya Türk Sihalarına karşı geliştirdi!
Libya ve Dağlık Karabağ'da Türk SİHA'larına karşı çaresiz kalan Ruslardan yeni bir adım geldi.

Milliyet'in haberine göre, Karadeniz'in ardından Akdeniz'e de yığınak yapan Rusya lideri Vladimir Putin, uzun menzilli savaş uçaklarını ilk kez Hmeymim Hava Üssü'ne indirdi ve NATO güçleriyle karşı karşıya geldi.
   
İngiliz uçak gemisi HMS Queen Elizabeth'in başını çektiği savaş gemilerini denizaltılarla izleyen Rus ordusu, ayrıca İstanbul Boğazı'ndan geçirdiği donanma unsurlarını da Kıbrıs açıklarına konuşlandırdı.
Temmuz ayı başında sona eren gerilimin ardından Rusya bu kez yıllarca göz yumduğu İsrail saldırılarına karşı harekete geçti, Suriye'ye ateşlenen İsrail füzeleri düşürüldü.

icin-250.jpg
   
Rus medyası 'Suriye'deki Rus yetkililer İsrail füzelerini vurma ve savaş uçaklarını düşürme emri verdi' başlıkları atarken, birkaç gün sonra bu kez Türkiye'yi hedef alan haberler dikkat çekmeye başladı.


Medya, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da Türk silahlı insansız hava araçları (SİHA) tarafından paramparça edilen Rus sistemlerinin bu kez başarılı olduğunu ileri sürdü.
   
Hiçbir bağımsız ve resmi kaynak tarafından doğrulanmayan iddiaya göre, Pantsir-S sistemi Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığında olan bir silahlı Bayraktar TB2'yi hedef aldı.

icin-1-059.jpg
   
Rus medyası üç ülkede Bayraktar TB2 tarafından sahadan silinen Pantsir'i aklamaya çalışırken, Suriyeli yetkililerin de Hama yakınlarındaki gelişmeyi doğruladığını ileri sürdü.
   
Bayraktar TB2 önünde üç cephede birden çaresiz kalan Rusya, rakip olarak Orion adlı silahlı insansız hava aracını üretti ve Orion'un testlerinin yapıldığı yerler arasında Suriye de var.
   
Suriye'de Eylül 2015'te doğrudan Beşar Esad'ın yanında savaşa giren Rusya, altı yıl boyunca İsrail'e karşı sessiz kaldı. İsrail gizli servisi Mossad'a yakınlığıyla bilinen DebkaFile internet sitesi, 21 Temmuz tarihinde yayınladığı özel haberle Ortadoğu'da dengelerin değiştiğini duyurdu.

icin-2-019.jpg
Rusya lideri Vladimir Putin'in İsrail'in eski başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı anlaşmadan uzaklaştığını kaydeden Debka, Moskova'nın Suriye'de radikal bir değişikliğe gittiğini aktardı.

 Habere göre, Ruslar ilk kez 20 Temmuz'da Halep yakınlarında gerçekleşen İsrail saldırısına ilişkin tüm detayları paylaştı. Güneyde ABD'nin kontrol ettiği alandan Suriye hava sahasına giren dört İsrail F-16'sı, Halep'teki hedeflere güdümlü füzeler fırlatmıştı. 
   
Habere göre, Ruslar ilk kez 20 Temmuz'da Halep yakınlarında gerçekleşen İsrail saldırısına ilişkin tüm detayları paylaştı. Güneyde ABD'nin kontrol ettiği alandan Suriye hava sahasına giren dört İsrail F-16'sı, Halep'teki hedeflere güdümlü füzeler fırlatmıştı.


Söz konusu füzelerden yedisi Rus üretimi Pantsir-S ve Buk-M2 hava savunma sistemi tarafından düşürüldü. Daha önce Rus füze savunma sistemleri İsrail saldırılarında devreye sokulmamıştı. Kaynak:Yeniakit
   
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113