17 Mayıs Cumartesi günü, Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurul toplantısında mevcut başkan Ramazan İstif yeniden başkan seçildi.
Kongre divan başkanlığını İbrahim Dumankaya yaptı. Genel Kurula Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Vekili Hayrettin Yeşilyurt, Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) Yöneticileri, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) yöneticileri, AK Parti Pendik İlçe Yöneticileri, CHP Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri ve Yönetimi, MHP Pendik İlçe Başkanı Kerim Kaya ve Yönetimi, Anavatan Partisi Pendik İlçe Başkanı Fatih Korkusuz ve Yönetimi, Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erdi Ceylan, Türk Kızılay Pendik Şube Başkanı Cihat Aslanoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Rizeliler katıldı.
Kongrede dernek Başkanı Ramazan İstif, Pendik Rizeliler Derneği’nin kuruluşundan bu güne kadar yaptığı çalışmaları ve faaliyetleri anlattı. Başkan İstif, geçen bir yılda önemli işlere imza attıklarını önümüzdeki dönem hep birlikte yeniden güzel ve faydalı icraatlar gerçekleştireceklerine vurgu yaptı.
Kongreye, AK parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kalkandere Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili MKYK üyesi Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, Spor Bakan Yardımcısı Sefa Koçoğlu, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ömer İleri tebrik ve başarı mesajı gönderdi.
Ramazan İstif'in başkan olduğu listede yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu
1- Ramazan İSTİF (BAŞKAN)
2- İsmail ÇALIK
3- Abdulaziz YILDIZ
4- Aynur EKŞİ
5- Selim AKÇAL
6- Paşa Habil KARAKAYA
7-Mehmet BEYAZAL
DENETİM KURULU
1- Müslim ŞAHİN
2- Kadir UZUN
3- Temel BALTACIOĞLU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.