• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Rıdvan Dilmen TRT'den aldığı ücreti açıkladı!

Rıdvan Dilmen TRT'den aldığı ücreti  açıkladı!
TRT1'de yayınlanan '%100 Futbol' programında yorumcu olarak görev alan Rıdvan Dilmen'in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL maaş aldığı şeklindeki iddialar gündem olmuştu.

Konuyla ilgili hem Dilmen hem de TRT açıklama yapmış ve söylentileri yalanlanmıştı. Ancak buna rağmen konuyla ilgili sosyal medyada yorum yapılmaya devam ediyor. Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu, bu konuyu köşesine taşıdı. Milliyet gazetesinden Ali Eyüboğlu'nun, "%100 Futbol %100 Yalan!" başlıklı yazısı şöyle:
“TRT Spor’daki ‘%100 Futbol’un yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRT’den ayda 750 bin TL, yılda 8,5 milyon TL kazanacak.' İki açıdan da ‘bomba bir haber’ bu!
Birincisi; ödeyen kamu yayıncısı, kazanan Türk futbolunun efsane futbolcularından biri de olsa yılda 8,5 milyon TL çok para. İkincisi; haber gerçekten ‘bomba’ çıktı ve patladı.
Önce TRT haberi yalanladı, ardından Rıdvan Dilmen şu açıklamayı yaptı:
“TRT’den 1 TL para almadım, almayı da düşünmüyorum. Çünkü ben ekmeğimi yedim çok şükür. Sözleşmem de yok. Sağ olsunlar beni bu ekranda görmek istediler. Hem kurum, hem vatandaş; sağ olsunlar.” Haber yalan çıkmasına rağmen hala gerçekmiş gibi TRT ve Rıdvan Dilmen’e sosyal medyada saydıranlar var. TRT’nin açıklamasında şu vurgular dikkat çektiği gibi bilinçli yapılıyor bu: “Söz konusu yalan ve iftiraları sistematik şekilde üreten, yayan ve işin doğrusunu araştırmaksızın haber yapanlar... Yalan ve iftiraları sorgulamadan doğru kabul eden, gazeteciliğin en temel ilkelerini dahi çiğneyen, araştırmadan, doğrusunu öğrenme zahmetine katlanmadan yapılan bu ‘sözde gazetecilik’ anlayışını kınıyoruz.” Yaptıkları veya üstüne yorum yazdıkları haber yalan çıkmasına rağmen özür dilemeyenler, ya o algı operasyonunun parçasıdır ya da utanması olmayan yüzsüz! KAYNAK:MİLLİYET

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113