• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 12 °C

Pendik Özgür Kudüs İçin Meydandaydı

Pendik Özgür Kudüs İçin Meydandaydı
Pendik, bu kez İsrail’in Mescidi Aksa’yı işgalini protesto etmek için düzenlenen Filistin Gecesi’ne ev sahipliği yaptı.

Gazipaşa Meydanındaki  “Özgür Kudüs İçin” gecesinde konuşan Filistinli siyaset bilimci Prof. Dr. Al-Fattah El-Awaisi, “Bizim Türkiye’den başka ümidimiz yok” dedi.

Gecenin geç saatlerine kadar süren etkinlikte Pendiklilerin yanı sıra Suriyeliler ve arap kökenli Türk vatandaşları ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla “Katil İsrail Mescidi Aksadan defol”, “Kudüs’e Selam Direnişe Devam” sloganlarıyla İsrail  karşıtı sloganlar attılar. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilçe müftüsü Muhammed Yaman’ın  duasıyla başlayan Programda İstiklal Marşı’nın yanı sıra Filistin Marşı da çalınarak Filistinlilere destek verildi. Etkinliğe katılan isimler arasında daha önce Pendik’te konferans veren Filistin Sabahattin Zaim Ünivseritesi’nden Siyaset Bilimci Prof. Dr. Al-Fattah El-Awaisi ve Türkiye Filisin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Filistin milletvekili Sayed Abumusameh de yer aldı. 

Başkan Dr. Şahin “Mescidi Aksa için bedel ödemeye hazırız”

Programda meydandakileri selamlayarak oldukça duygu yüklü bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin “Bu millet dirilecek, Mescidi Aksa özgürleşecek. Bunun için bedel ödemeye hazırız. Her Müslüman buna mecburdur.” dedi. Konuşmasında eleştiride de bulunan Başkan Dr. Şahin “Uyuyan kardeşlerimizi uyandırmak için meydandayız. Maalesef çoğu Müslüman gaflet içinde. Bundan dolayı da başında ne belalalar var bilmiyor. Onun düşmanı Siyonizm ise bir ve beraber hareket ediyor. Şuur göstermemiz lazım yoksa başımıza çok daha çoraplar örülecek.  İşte tüm mesele budur” şeklinde konuştu.  

Kızı vurulan Türk annen yürekleri dağladı

Etkinlik boyunca meydandaki coşku, sloganlar ve konuşmalar Led ekrandan naklen yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın Mescidi Aska şiirinin de yayınlandığı led ekranda kızı vurulan bir Türk annenin yakarışı ise yürekleri dağladı. Annenin feryadı yaralanan kızından ziyade İsrail’in Mescidi Aksa politikasına ses çıkarmayan Müslüman ülkelere yönelik oldu. 

Al-Fattah El-Awaisi “Türkiye’den başka ümidimiz kalmadı”

Filistin Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden Siyaset Bilimci Prof. Dr. ABD Al-Fattah El-Awaisi, İsraillilerin asıl hedefinin Mescidi Aksa’yı yıkmak olduğunu, ümmetin ise gaflet ve uykudan sıyrılması gerektiğini belirterek “Şimdi biz öyle bir haldeyiz ki, uykumuzdan uyandığımızda Mescidi Aksayı bir daha yerinde göremeyeceğiz. Maalesef bütün Müslümanların, özellikle de Arap milletinin zayıflığı devam etmektedir. Bizim Türkiye’den başka ümidimiz yok. Bu nedenle 15 Temmuz’da da Türkiye’de darbe yapmak istediler. Bizler Türkiye’nin siyonizme ve kafirlere karşı büyük bir güce kavuşmasını ve mescidi aksanın yıkılmasının önüne geçmesini istiyoruz. Bizleri burada toplayıp mescidi aksayıaksayı anmamızı sağlayan Pendik Belediesine çok teşekkür ederim. Biliniz ki mescidi aksayı hürriyete kavuşturmak yakın zamanda olacaktır. Bir sonraki buluşmamız inşallah mescidi aksada olacaktır.

“Haremi Şerif’i namusumuz gibi korumalıyız”

Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da yaptığı konuşmada Kudüs davasını kalbinde yaşatan ve yansıtan herkese teşekkür ederek, “Maalesef bugün kıblesi işgal altına olan bir milletiz. İnanç,  coğrafi sınırlar tanımaz. Harem-i Şerifin izzetini namusumuzu korur gibi korumak zorundayız. Biz Müslümanlar olarak emperyalistler tarafından oynanan oyunu görüyoruz, farkındayız. Bu topraklar İslam ümmetinin son umudu olan topraklardır. Bu kaleyi hep birlikte korumak zorundayız.  Kudüs’ü İsrailin başkenti yapmak için ABD  destek veriyor. Asla zalimlerin zülmüne müsaade etmeyecek, mukaddeslerimizi korumaya devam edeceğiz. Pendik meydanında olduğu gibi böyle gösteriler İslam coğrafyasında pek az görülüyor. Ama bütün bir İslam coğrafyasının da uyanmasına vesile oluyor. Kudüs özgürleşene kadar mücadeleye devam edelim” dedi.

Özgür Kudüs buluşması, ardından Grup Yürüyüş’ün  Kudüs ve Filistin’e yönelik ezgi ve marşlarla devam etti. 

597711f9a952b_20248254-1471559609570609-4758645022850224008-o.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113