• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Onlar da destek çıktı

Onlar da destek çıktı
Kurulduğu sokakları her açıdan büyük riske sokan Cumartesi Pazarı?nın kaldırılmasına destek yağıyor. Sadece pazarın kurulduğu çevre sakinleri değil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de semt pazarının taşınmasından duydukları memnuniyeti dile getiriyor.




Pendik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bilal Gündoğdu:
“Çok sevindik”


“Belediye Başkanımız Salih Kenan Şahin, pazarın kalktığı gün bizi aradı ve bizi bilgilendirdi.Biz de pazarın kalkmasına tüm çarşı esnafımız gibi çok sevindik. Yaklaşık10 senedir bunun için çaba harcıyorduk. Gelişmiş ülkelerde bu şekilde ara sokaklarda pazar kurulamaz, ancak özel alanlarda ve noktalarda kurulabilir. Bu pazarın mecburiyetle taşınması lazımdı. Çünkü Pendik, Cumartesi günleri bu büyük yoğunluğu kaldıramıyordu. Pazardan dolayı yıllardır çok ciddi riskleri de ayriyeten taşıyorduk. Yerleşik esnaf dükkanının dışına dahi çıkamıyordu. Herkesin istirahat ve tatil gününde Pendik merkezindeki bu Pazar kargaşası ve gürültüsü,insanlar açısından dayanılamaz bir durumdu. Ani bir hastalık veya doğumdayine ilçe merkezinde ikamet eden veya çalışan vatandaşların hastaneye ulaşması neredeyse imkansız gibiydi. Hem biz ve hem yerleşik esnaf açısından sevindirici, bu konuda her türlü desteği belediyemize vermeye hazırız. Herhangi bir kötü hadiseye karşı hep korku içerisinde olduk Cumartesi günleri, artık rahatız. Birde, pazar esnafının mağdur olmaması ve biran evvel yeni yerlerine kavuşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Şifa Tıp Merkezi İdari Müdürü Berna Özmen Gördü:
“Ambulans giriş-çıkışlarına müsait olmuyordu”

“Şifa Tıp Merkezimiz Pendik Merkezi’nde olduğu için biz ve hastalarımız Cumartesi Pazarı’ndan olumsuz yönde etkileniyorduk. Cumartesi günleri, tıpkı Pendik merkezinin bütününde olduğu gibi kurumumuzun etrafı da pazar sebebiyle araç ve ambulans giriş-çıkışlarına müsait olmuyordu. Dolayısıyla kurumumuz ve hastalarımız olarak çok ciddi sıkıntılar çekiyorduk. Pazarın sahile taşınmasından dolayı çok memnunuz. Belediyeye teşekkür ediyoruz…”

Yaşam Tıp Merkezi sahibi Dr. Öztürk Özkan:
“Hastalarımızı ambulans yerine sedye ile taşıyorduk”


“Pazarın taşındığını duyunca önce inanamadık, sonra baktık ki haber doğru, çok mutlu olduk. Çünkü yürüyemeyen hastalarımız ve acil ünitemizle ilgili hastalarımız Cumartesi günleri hastanemize ulaşmakta ciddi güçlük çekiyorlardı. Araçlar hastanemizin kapısının en fazla 30 metre yakınına kadar gelebiliyorlardı. Ameliyatlı hastalarımızı sedyelerle taşıyorduk. Gerek biz ve gerekse hastalarımız bu uygulamadan çok memnun olduk. Şükranlarımızı iletiyoruz.”

Anadolu Yakası İtfaiye Müdürü Ceyhun Tonguç Karakuş
“Sokakta pazar kurulması yönetmeliğe aykırı”


“Bu duruma belki de en fala biz sevinmiştir. Çünkü olası bir yangın durumunda araçlarımızla o bölgeye nasıl girebileceğimizi hep düşünmüşüzdür. Semt pazarları sokaklarda kurulmamalı. Zaten bu yönetme binaların yangından korunması konusundaki yönetmeliğe de tamamen aykırı. Nitekim yönetmeliği 7. Maddesinin 3. 9. ve 10. Fıkraları bunu göstermektedir. Kararı çok yerinde görüyorum. Sokakta araçlarımızın geçişini engelleyici hiçbir şey bulunmamalı.”

PESİAD Başkanı Ahmet Cin
“Kurulduğunda bir çok sıkıntıyı beraberinde getiriyordu”


Gerek İlçemiz halkına ve gerekse çevre İlçelerden gelen ve cumartesi günleri Pendik’imizin sosyal ve ekonomik hayatındaçok belirleyici bir yer tutan Pendik Pazarı, kurulduğu bölge itibariyle günümüzde bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirmiştir. Pazarın kurulduğu günlerde İlçe merkezine herhangi bir acil durum halinde Ambulans ve İtfaiye gibi araçların girebilmesi hemen hemen imkansız hale gelmiş ve böylece can ve mal güvenliği açısından sıkıntılar veriskler oluşmuştur. İlçemizin bugün ulaşmış olduğu büyüklükler açısından pazarın gerek pazarcı esnafımıza ve gerekse halkımıza daha modern koşullarda hizmet verecek bir mekanda kurulması zorunluluk haline gelmiştir.İnanıyoruz ki Pendik Pazarı’nın yeni yerinde ve çağdaş koşullarla hizmet verir hale gelmesi artık bir marka olan Pendik Pazarı’nın değerini ve önemini daha da arttıracaktır. Bu geçişi pazarcı esnafımızı mağdur etmeden ve halkımıza daha çağdaş şartlarda hizmet verecek yeni Pazar yerinin kurulmasını sağlayan Belediye Başkanımız Salih Kenan Şahin’in çalışmalarını destekliyoruz. Yeni pazar yerimizin pazarcı esnafımıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

  Pendiklilerin ortak görüşü; pazarın kaldırılmasından oldukça memnunuz şeklinde oldu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113