• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

MÜNAFIKLAR ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME ! 

Hasan Demirci

 

Her ümmet, cemaat ve topluluk içinde, inancı farklı olduğu halde bunu açığa vurmayan, inanmış görünerek durumu idare eden ve amacına ulaşmayı hedefleyen insanlar vardır.

Münafık “gönülden inanmadığı halde Allah’ı, Peygamber’i ve onun bildirdiği diğer iman ilkelerini benimsediğini söyleyen, müslümanmış gibi görünen kimse” demektir. Bu grubun en belirgin özelliği ikiyüzlü oluşlarıdır; inanmadıkları halde inanır görünmeleri ve akıllarınca müminleri kandırmalarıdır. 

Açık inkârcılardan ve bilinen İslâm düşmanlarından, gizli olanlar daha tehlikeli oldukları ve bunların doğru yolu bulma ihtimalleri daha zayıf bulunduğu için kâfirlerin en aşağı tabakada olanları bunlardır. Münafıkların ebedî âlemdeki cezaları da diğer inkârcılardan daha ağır olacaktır. "Şüphe yok ki münafıklar cehennemin en alt katındadırlar; artık onlara asla bir yardımcı bulamazsın". Nisâ 145

Münafıklar "Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!" Nisa 115.ayetinde ifade edildiği üzere Rasûlullahın yolunu takip etmezler, ona karşı olurlar. Müminlerden oldukça rahatsız oldukları için onların yürüdüğü yoldan yürümezler.

Münafıklar müminlere karşı oldukça öfkelidirler. O kadar öfkeliler ki Allah onlara "“Öfkenizden çatlayın!” Ali İmran 119 buyurmuştur.

Münafıklar" Size bir iyilik gelirse bu onları üzer, ama başınıza bir kötülük gelse buna sevinirler" Ali İmran 120 ayetinde ifade edildiği üzere Müslümanın iyiliğini, mutlu olmasını, başarısını, özellikle de kâfirler topluluklarına karşı başarılı olmasını hiç mi hiç istemezler.

Münafıklara ayet ve hadis okuduğunda deliye dönerler. Alay ederler, daha olmadı aşağılarlar, hızlarını almazlarsa hakaret ederler. 
"Allah'ın ayetleri ile alay ederler. Niçin alay ettikleri sorulduğu zaman ise " Biz lafa dalmış eğleniyorduk" diyerek kıvırmaya çalışırlar". Tevbe Suresi 65

Münafıklar, Allah ve Rasulunü düşman bilen, Müslümanların aleyhine olan her şeye gözümü kırpmadan imzamı atarım derler. Buda yetmemiş gibi kafirlerden takdir ve teşekkür beklerler. "Kafirlerden gelecek bir izzet ve şeref ümidiyle müslümanları bırakıp kafirleri dost edinirler." Nisa Suresi 139

Son olarak Münafıklar, bu yazılanlardan çok ama çok rahatsız olurlar. Çünkü Ayetler ışığında iplikleri pazara çıkmıştır.

Allah cc cümlemizi münafıkların ve bil umum İslam düşmanlarının şerrinden muhafaza eylesin...

Bu yazı toplam 702 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113