• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Mezunlar Buluşması

Abdullah Yadigar

Mezuniyet günleri dost ve arkadaşların buluşup kucaklaşğı, eski günlerini yad edip, hasret giderdiği önemli ortamlardır.

 

Hani derler ya: “Yiyip içtiğiniz sizin olsun, görüp işittiğinizi bizimle paylaş.” Bu minval üzere ben de görüp işittiklerimi paylaşacağım.

 

Konya İlahiyat Fakültesi yeni adıyla Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi mezunları 4. buluşmasına Konya’da katıldım.

 

“60. Yıl Anısına 4. Geleneksel Mezunlar Buluşması” başğı altında düzenlenen etkinlik; 26 Ağustos 2022 Cuma günü Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde yapıldı.

 

Saat 10.10’da Fakültenin Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim Öğretim Üyesi Halil İbrahim Süren aş şerif tilavet etti. Akabinde Fakülte tarihçesi konulu kısa tanıtım filmi izlendi.

 

Faküte Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar açılış konuşmasında:

 

“4. Mezunlar Günü Buluşması vesilesiyle sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Fakültede emeği olan herkese teşekkür eder, başta merhum Hacı Veyiszade olmak üzere ahirete irtihal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diliyor hepsini hayırla yad ediyorum” diyen Karapınar sözlerini şöyle sürdürdü:

 

İlk mezunlar günü buluşması 2006’ da yapıldı. Sayıları yüzü bulan ilahiyat fakülteleri arasında bir ilki gerçekleşti. İkincisini 3 Temmuz 2010’da, üçüncüsü ise 16 Temmuz 2016 ‘da buruk gerçekleşti. Bu sene 60. Yıl anısına 4. Buluşmamızı 11500 mezun sayımızla gerçekleştiriyoruz. Tüm arkadaşlarımıza ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

           Dekan Karapınar: “Fakültemiz köklü geçmişi, altmış yıllık birikimi ve tecrübesiyle bugün ülkemizin önde gelen ilahiyat fakültelerinden biri konumunda olup yüksek din öğretimi ve mesleki din eğitimi sahasında istihdam sağlayan öncü fakülteler arasında yer almaktadır. Bir sonraki mezunlar buluşmamızda bir araya gelmek ümidiyle sizleri Allaha emanet ediyorum.” dedi.

 

Tüm mezunlara ‘Hoş geldiniz’ diyerek söze başlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu: “Rektör olarak söz alsam da aslında ben de buradan 88 mezunuyum. Bu dava İslam’ın davası. 30’lu, 40’lı, 1950’li yıllardan günümüze nasıl geldiğinin birçok açıdan müşahhas bir göstergesidir. O günlerden bu günlere içinizden birinin rektör olduğu bir ortam.

İmam-Hatip Lisesini 6. Sınıftan 7’yi geçerken üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Babamla Konyaya geliyoruz. “Baba, ben sınava gireceğim, tıpa gireceğim.” dedim.

Babam: “Oğlum tıpa girersen hafızlığını, dinini unutursun. İlahiyata git, paran az olur ama itibarın çok olur.” dedi. Peki.” dedim. İrfan sahibi olmak ayrı bir şey. İlahiyatçı olmak bir ayrıcalıktır. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu okulun bu hale gelmesinde katkısı olduğu için şükranlarımı sunarım.

 

Evet heyhat, nereden nereye geldik? Sıkıntılarımız, sosyal alanlardaki problemlerimiz, diplomalarımızın kabul edilmeyişi, hanımefendilere, bacılarımıza uygulanan başörtüsünden dolayı zulüm, eğitim hakkının gasp edilmesi, mezun olduktan sonra iş imkanının tanınmaması gibi birçok mağduriyet ve zulümden elhamdülillah bugünlere geldik.” diye konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Şu anda elli bin metrekarelik muhteşem bir bina İlahiyat Fakültesinin hizmetinde. Artık fiziksel anlamda sorunumuz yok. Rabbim bizleri bu samimiyetimizle, ihlasımızla, vefa borcumuzla, duruşumuzla, dava adamı halimizle huzuruna kabul etmeyi nasip eylesin.”

 

Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir bir selamlama konuşması yaparak;

“Ayetle tebşir edilmiş bir gruba hitap ediyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

1966 ilk mezunlardan ve fakültenin emekli öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Durmuş Sert ve yine 1966 mezunlarından Ahmet Akçay birer selamlama konuşması yaptılar. Ardından mezunlar dersliklerde buluşup hasbihal ettiler, fotoğraf çektirdiler.

Cuma namazı kılındı. Akabinde Konya Pilavı ikram edildi.

 

Konya Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi 60. Yıl Anısına 4. Geleneksel Mezunlar Buluşmasına 2500 kişinin katılım sağladığı belirtildi. Ben de bu buluşmada, İmam-Hatip Lisesinden öğretmenlerim, İlahiyattan bazı hocalarım ve okul arkadaşlarımla buluşup hasret giderdim.

 

 

Bu yazı toplam 516 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113