• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

KUR'AN-I EN GÜZEL O OKUDU

KUR'AN-I EN GÜZEL O OKUDU
Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Düzenlenen 'Din Görevlileri Arasında Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın İstanbul Birincisi, Pendik Dumankaya Camisi İmam Hatibi Faruk Yazar Oldu


Şirinevler Ulu Camisinde düzenlenen yarışmada seçici kurul üyeliğini, İstanbul İl Müftü Yardımcısı İrfan Gündüz, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aşık, İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Talip Akbal, Fatih Camisi İmamı Osman Şahin ile Bahçelievler İlçe Müftüsü Muhlis Aydın üstlendi.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı İrfan Gündüz, yarışma açılışında yaptığı konuşmada, yarışmanın her yıl yapıldığını ve amaçlarının bu yarışmalarla Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaya teşvik etmek olduğunu söyledi.

Gündüz, önce İstanbul'un 39 ilçesinde yarışmalar yapıldığını, bu sayede ilçe birincilerinin belirlendiğini belirterek, 'Sonra ilçe birincileri bize geldi. Biz de bu birinciler arasında bir eleme yaptık. 39 birincinin hepsini bir günde yarıştırmamız mümkün değildi. Ön eleme yaparak sayıyı 7'ye indirdik. Bugün ilk 7'ye giren hocalarımız yarışacaklar' dedi. Yarışmada kimlerin Kur'an-ı Kerim'den neler okuyacağının kur'a yoluyla belirlendiğini ifade eden Gündüz, konuşmasına şöyle devam etti:

'Yarışmada sorulacak 7 soru hazırladık. Bu yarışma her yıl ülkemizde din görevlileri arasında yapılıyor. İlçe birincileri, il birincileri seçiliyor. Daha sonra bölge birincileri seçilip, ardından Türkiye birincisi seçiliyor. Bugün burada tespit edeceğimiz hocalarımız Türkiye finaline katılacak ve İstanbul'u temsil edecekler. Temennimiz seçilecek hocamızın Türkiye birincisi olmasıdır. Bu yarışmayla asıl amacımız Kur'an-ı Kerim'i okumaya teşvik etmektir. Önemli olan dereceye girmek değil, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaktır. Ben Kur'an-ı Kerim'e hizmet ettiklerinden dolayı tüm yarışmacı arkadaşlara teşekkür ediyorum.'

- YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER-

Kur'an-ı Kerim'i Güzel okuma yarışmasının İstanbul ayağında, Pendik Dumankaya Camisi İmam Hatibi Faruk Yazar birinci olurken, Maltepe Cumhuriyet Camisi İmam Hatibi Selim Yıldız ikinciliğe, Ümraniye Nermin İmamoğlu Camisi İmam Hatibi Osman Osmanoğlu da üçüncülüğe layık görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113